Lördag 21 Maj
Stockholm

Tunga droger avkriminaliseras i Oregon i USA

Oregon legaliserar tunga droger.
Oregon legaliserar tunga droger. Foto: Bildkälla: Pixabay.

Under en folkomröstning i samband med presidentvalet i USA stod det nu klart att alla droger avkriminaliseras i delstaten Oregon i USA. Detta inkluderar kokain, heroin och metamfetamin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Under tisdagen hölls inte bara presidentvalet, utan även 120 olika folkomröstningar i 32 olika delstater i USA. Bland annat röstade delstaterna Arizona, Montana, New Jersey, South Dakota och Oregon om huruvida de ska legalisera droger

Arizona och New Jersey "nöjde" sig med att legalisera Marijuana, medan Oregon blev den första delstaten som kom fram till att legalisera små mängder av tunga droger, vilket innefattar bland annat kokain, heroin och metamfetamin, skriver The Guardian

Oregon legaliserar tunga droger. Bildkälla: Pixabay.

Istället för fängelse – böter och behandlingsprogram

I Oregon kommer man från och med nu använda en annan stategi när det kommer till människor som arresteras för droginnehav. Istället för att hamna i rättegång, som kan leda till fängelsestraff kommer man nu istället kunna betala 100 dollar och även behöva delta i ett behandlingssprogram för drogberoende. 

Behandlingscentren kommer att finansieras av intäkter som kommit in av legaliseringen av marijuana, som blev lagligt i Oregon för flera år sedan.  

– Dagens seger är ett bevis på att det är dags att sluta kriminalisera människor för missbruk av narkotika, sa Kassandra Frederique, VD för Drug Policy Alliance, enligt AP. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela