Oregon legaliserar tunga droger.
Oregon legaliserar tunga droger. - Foto: Bildkälla: Pixabay.

Tunga droger avkriminaliseras i Oregon i USA

Under en folkomröstning i samband med presidentvalet i USA stod det nu klart att alla droger avkriminaliseras i delstaten Oregon i USA. Detta inkluderar kokain, heroin och metamfetamin.


Under tisdagen hölls inte bara presidentvalet, utan även 120 olika folkomröstningar i 32 olika delstater i USA. Bland annat röstade delstaterna Arizona, Montana, New Jersey, South Dakota och Oregon om huruvida de ska legalisera droger

Arizona och New Jersey "nöjde" sig med att legalisera Marijuana, medan Oregon blev den första delstaten som kom fram till att legalisera små mängder av tunga droger, vilket innefattar bland annat kokain, heroin och metamfetamin, skriver The Guardian

Oregon legaliserar tunga droger. Bildkälla: Pixabay.

Istället för fängelse – böter och behandlingsprogram

I Oregon kommer man från och med nu använda en annan stategi när det kommer till människor som arresteras för droginnehav. Istället för att hamna i rättegång, som kan leda till fängelsestraff kommer man nu istället kunna betala 100 dollar och även behöva delta i ett behandlingssprogram för drogberoende. 

Behandlingscentren kommer att finansieras av intäkter som kommit in av legaliseringen av marijuana, som blev lagligt i Oregon för flera år sedan.  

– Dagens seger är ett bevis på att det är dags att sluta kriminalisera människor för missbruk av narkotika, sa Kassandra Frederique, VD för Drug Policy Alliance, enligt AP. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova ekobrott

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.