Barnvakt misstänks för mord tvåårig flicka

- 17/12/2020, 22:35 -

Den 9 december inkom ett larm till räddningscentralen i Georgia om en medvetslös tvååring. Enligt barnvakten skulle flickan ha slagit i huvudet på en lekplats, men den historien trodde inte läkarna på.

Den 9 december larmades ambulans till en lägenhet i stadsdelen Sandy Springs i Georgia, USA.

På platsen fanns en okontaktbar tvåårig flicka, som fördes till ett närliggande barnsjukhus. Hennes liv gick inte att rädda – och hon dödförklarades på sjukhus. 

Kirstie Flood, 29. Foto: Sandy Springs Polisdepartement

"Allvarliga skador"

Ansvarig för flickan vid tidpunkten var barnvakten Kirstie Flood, 29, som var en vän till familjen sedan flera år tillbaka.

Enligt föräldrarna har 29-åringen varit deras barnvakt på heltid sedan augusti. 

Enligt Flood skulle tvååringen ha ramlat och slagit i huvudet på en lekplats, för att sedan förbli medvetslös. Den förklaringen avfärdades direkt på sjukhus, då läkarna inte kunde koppla den historien till flickans skador. 

En obduktion genomfördes på tvååringen, och enligt den ska hon utsatts för "allvarliga skador som resulterade i hennes död", enligt ett uttalande från polisdepartementet. 

Oroväckande sökhistorik

I slutet av föregående veckan greps därför Flood misstänkt för mord. Hon står även åtalad för flera fall av barnmisshandel, enligt WSB-TV.

I samband med en husrannsakan i hennes lägenhet ska polisen ha återfunnit sökningar i hennes mobiltelefon som stärkte deras misstankar. 

”Vilken typ av människor tycker om att misshandla andras barn” och ”vad innebär det att ha ett plötsligt behov att slå ett barn som inte är ditt”, är enligt polisen exempel på meningar Flood ska ha sökt på.

Läs mer: "Twitter-mördare" styckade nio personer – döms till döden

Läs mer: Sjuksköterska misstänks för mord på åtta nyfödda bebisar