En amerikansk man misstänks för djurplågeri efter att han knivskurit och sparkat sin hundvalp – och dokumenterat det på Snapchat.
En amerikansk man misstänks för djurplågeri efter att han knivskurit och sparkat sin hundvalp – och dokumenterat det på Snapchat. - Foto: Richard Drew/AP/TT och Lucas Andrade/Pexels

Man misstänks för djurplågeri – skar halsen av hundvalp

En 19-årig man i Kalifornien har gripits misstänkt för djurplågeri efter att han, i appen Snapchat, delat ett videoklipp där han sparkar sin hundvalp – som han bara minuter tidigare knivskurit i halsen.


Det var under måndagen som amerikansk polis grep den 19-årige mannen i staden Riverside, Kalifornien, efter att en bekant till mannen larmat polisen om vad denne sett på Snapchat. 

Sparkade hunden i video på Snapchat

I videoklippet på Snapchat kan den svårt knivskurna hunden ses ligga på golvet, varpå mannen sparkar den och uttryckligen säger att han dödat den. 

Foto: Richard Drew/AP/TT

Enligt ABC News kan någon höras gråta och kippa efter andan i videoklippet, vilket senare visat sig vara mannens yngre syster. 

Ska ha "tappat kontrollen" när hunden bet honom

När polis anlände till mannens hem, vars väggar var blodiga, hittades hundvalpen vid liv. Mannen ska då ha sagt att han rökt marijuana och att han "tappat kontrollen" när valpen bitit honom.

Enligt egen utsago ska mannen direkt ha ångrat att han skadat hunden och försökt desinficera skärsåren med läkarsprit. När hunden senare omhändertogs av polis bedömde en veterinär att skadorna var så pass omfattande att hunden behövde avlivas.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!