Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minderåriga torterade tonåring

Nyheter | 17/04/2009 19:20

Sex minderåriga misstänks ha torterat en 16-åring i sydvästra Norge.

Sex minderåriga finns bland de åtta personer som misstänkts ha torterat en 16-åring i sydvästra Norge.

Misshandeln inträffade på Karmöy i Rogaland i december. Enligt lokaltidningen Haugesunds Avis blev till och med garvade poliser skakade när de uppdagade vad pojken utsatts för under loppet av två dygn.

– Det här kan bara kallas tortyr, sade polisen Jarle Utne-Reitan när saken första gången uppmärksammades i vintras.

Nu är det klart att fallet kommer upp i Haugalands tingsrätt den 8 juni, och åtalet är chockerande läsning:

16-åringen lurades till en lägenhet och utsattes för grova övergrepp av alla de åtta misstänkta. Han kläddes av naken och bands vid en stol för att sedan bli slagen, sparkad och piskad i ansiktet och över stora delar av kroppen. Han blev dessutom bränd med ett strykjärn på flera ställen och fick brännskador - första, andra och tredje gradens. Dessutom knäcktes hans näsben och ett kindben.

Hett vatten hälldes över hans könsorgan och hans rygg.

Kvisslor på hans rygg hyvlades bort med rakhyvel, citronsaft hälldes i hans ögon och ett stearinljus fördes in i hans ändtarm.

Misshandeln upptäcktes genom att en gymnasielärare hörde rykten om vad som hänt och tipsade polisen. 16-åringen vårdades på sjukhus i ett par dagar efteråt.

Flera av de åtalade har gjort vissa medgivanden.

Skrivet av: