Bilden har ingenting med texten att göra.
Bilden har ingenting med texten att göra. - Foto: Terje Pedersen/TT.

Minst tio döda i busskrasch i Kroatien – flicka skadad

Minst tio personer har omkommit efter en busskrasch i Kroatien. 45 personer har förts till sjukhus. En av de svårt skadade är en flicka. Busschauffören har frihetsberövats.


Under söndagen har en buss kört av motorvägen i östra Kroatien och tio människor har dött. 45 personer ska ha förts till sjukhus. Åtta ska vara allvarligt skadade och fyra har fått opereras. 

Bussen hade 67 passagerare och två förare. Den var påväg från Frankfurt i Tyskland till Kosovo. Totalt 15 personer var minderåriga och en av de svårt skadade är en flicka. 

En av de omkomna var en busschaufför, men var inte den som körde när bussen krashade. Personen som körde har gripit, misstänkt för trafikbrott. 

En av passagerarna ska ha sagt till den kroatiska public service-kanalen HRT att föraren "troligen hade somnat en sekund", enligt SVT Nyheter. 

Inga uppgifter om svenskar ombord

Svenska utrikesdepartementet säger till SVT Nyheter att man inte har några uppgifter om att det skulle finnas några svenska bland de omkomna eller skadade. 

Enligt Kosovos ambassadör i Kroatien Gëzim Kasapolli var passagerarna ombord medborgare i Kosovo på väg på semester.

– Vi tänker på de drabbades familjer och på de länder de hör hemma i. Jag beklagar sorgen å mina och den kroatiska regeringens vägnar till alla som på något sätt drabbats, säger Kroatiens sjukvårdsminister Vili Beros till HRT enligt SVT. 

Texten uppdateras. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.