Stockholm

Minst tio döda i busskrasch i Kroatien – flicka skadad

Bilden har ingenting med texten att göra.
Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Terje Pedersen/TT.

Minst tio personer har omkommit efter en busskrasch i Kroatien. 45 personer har förts till sjukhus. En av de svårt skadade är en flicka. Busschauffören har frihetsberövats.


Läs mer

Under söndagen har en buss kört av motorvägen i östra Kroatien och tio människor har dött. 45 personer ska ha förts till sjukhus. Åtta ska vara allvarligt skadade och fyra har fått opereras. 

Bussen hade 67 passagerare och två förare. Den var påväg från Frankfurt i Tyskland till Kosovo. Totalt 15 personer var minderåriga och en av de svårt skadade är en flicka. 

En av de omkomna var en busschaufför, men var inte den som körde när bussen krashade. Personen som körde har gripit, misstänkt för trafikbrott. 

En av passagerarna ska ha sagt till den kroatiska public service-kanalen HRT att föraren "troligen hade somnat en sekund", enligt SVT Nyheter. 

Inga uppgifter om svenskar ombord

Svenska utrikesdepartementet säger till SVT Nyheter att man inte har några uppgifter om att det skulle finnas några svenska bland de omkomna eller skadade. 

Enligt Kosovos ambassadör i Kroatien Gëzim Kasapolli var passagerarna ombord medborgare i Kosovo på väg på semester.

– Vi tänker på de drabbades familjer och på de länder de hör hemma i. Jag beklagar sorgen å mina och den kroatiska regeringens vägnar till alla som på något sätt drabbats, säger Kroatiens sjukvårdsminister Vili Beros till HRT enligt SVT. 

Texten uppdateras. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.