Onsdag 29 Sep
Stockholm

Tysk lärare misstänks för kannibalmord – kan ha ätit nätdejten

Rättegången om ett misstänkt kannibalmord inleddes i Berlin under tisdagen.
Rättegången om ett misstänkt kannibalmord inleddes i Berlin under tisdagen. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix/TT

En uppmärksammad rättegång har inletts i Tyskland. Rättsfallet gäller nämligen ett misstänkt kannibalmord och mannen som står åtalad är en 41-årig lärare som alltså tros ha ätit delar av sitt offer – en man han träffat på en nätdejtingsajt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagen inleddes den omskrivna rättegången där en 41-årig man står åtalad för att ha mördat, styckat, och möjligtvis även ätit, en 44-årig man i Berlin.

Misstänkta mordet begicks i september

Det var i september 2020 som den åtalade mannen, som arbetar som lärare, ska ha fått kontakt med 43-åringen via en nätdejtingsajt. 

Enligt åtalet ska han, bara timmar efter den initiala kontakten, ha mördat nätdejten i sin lägenhet.

Kroppen styckades och spreds i Berlin

Den 41-åriga läraren misstänks därefter ha styckat kroppen i lägenheten, för att sedan sprida ut kroppsdelarna i ett flertal områden i och omkring huvudstaden. 

I november, drygt två månader efter det misstänkta mordet, ska polisen ha kunnat gripa läraren med hjälp av kriminalsökhundar och mobildata som kopplade honom till en av platserna där likdelar till slut hittats av privatpersoner.

Läraren tros ha ätit av offret

Vid rättegången har åklagaren inte med säkerhet kunnat säga om den åtalade mannen ätit av offrets kropp, men flera kroppsdelar har aldrig hittats,

Dessutom har polisen, enligt tyska Der Spiegel, funnit innehåll på lärarens dator som visat på att han haft ett intresse för kannibalism och sexualsadism.

Kommentera
Kopiera länk
Dela