Måndag 18 Okt
Stockholm

Kvinna handlade kryddor – möttes av pytonorm på hyllan

En tre meter lång pytonorm upptäcktes i kryddhyllan på matbutiken Woolworths i Sydney.
En tre meter lång pytonorm upptäcktes i kryddhyllan på matbutiken Woolworths i Sydney. Foto: Helaina Alati/AP/TT och Rob Griffith/AP/TT

När Helaina Alati stod vid kryddhyllan i en matbutik i Sydney, Australien, fick hon plötsligt oväntat sällskap. Fram bland kryddburkarna slingrade sig nämligen en tre meter lång pytonorm – som stirrade rakt in i hennes ögon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under måndagen som Helaina Alati gick till sin lokala matbutik i Sydney, Australien, för att handla inför middagen. Men hon hann inte längre än till kryddhyllan innan hon gjorde en chockerande upptäckt.

– Jag såg den inte först eftersom den var ihoprullad långt bakom kryddburkorna. Jag vände mig bara åt höger och då stack den plötsligt ut huvudet, säger Alati till AP.

"Jag var ganska lugn"

Trots att den tre meter långa ormens huvud endast ska ha varit 20 centimeter från Alatis ansikte var det ingen skräckfylld upplevelse. Detta eftersom hon tidigare volontärarbetat som ormfångare.

Ormen som Alati mötte i matbutiken. Foto: Helaina Alati/AP/TT

– Tack och lov har jag en bakgrund inom ormar så jag var ganska lugn. Men jag blev definitivt lite chockad eftersom jag inte förväntade mig att den skulle dyka upp, berättar hon för AP.

Fångade ormen själv och släppte ut den

Efter att Alati uppmärksammat personalen på ormen och gången spärrats av gick hon hem och hämtade sin "ormväska" och fångade därefter ormen helt själv i butiken. Hon kunde senare släppa ut den i naturen igen.

Det är ännu oklart hur ormen tog sig in i butiken. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela