Tvååringen levde ensam i skogen i fyra dagar – utan mat och vatten.
Tvååringen levde ensam i skogen i fyra dagar – utan mat och vatten. - Foto: Tatiana Syrikova/Pexels och Lukas Hartmann/Pexels

Tvååring gick vilse i skogen – hittad vid liv efter fyra dygn

En tvåårig flicka försvann under förra veckan i Tyomkinskyområdet sydväst om Moskva. Inte förrän fyra dagar senare hittades flickan igen, som då överlevt i skogen helt själv – utan både mat och vatten.


Det var under tisdagen i förra veckan som den tvååriga flickan, i samband med att hon lekte utanför sitt sommarhus i Tyomkinskyregionen sydväst om Moskva, plötsligt försvann spårlöst.

Hennes mamma och fyraåriga syster hade samtalat med en granne när flickan vandrade ut ensam i en närliggande skog och gick vilse.

Hundratals deltog i sökandet

Drygt 400 volontärer, flera polispatruller och dykare inledde kort därpå en omfattande sökinsats i området. Inte förrän efter fyra dygn, när man finkammat både skog och vattenreservoarer, hittades flickan.

Detta efter att några frivilliga hört ljud från ett barn omkring fyra kilometer från sommarhuset.

– Volontärerna berättade för mig att de inte hade varit långt från platsen redan första dagen, berättar mamman för ryska Komsomolskaya Pravda, enligt BBC, och fortsätter:

– Men det var inte förrän på den fjärde dagen, när de hörde ett pip, som de hittade henne bland några grenar under ett träd.

Insektsbiten, hungrig och törstig

Flickan, som varken haft mat eller vatten under sina dagar i skogen, var svårt insektsbiten när hon hittades och fördes därför till ett barnsjukhus i ryska Smolensk. 

– Hon är ganska bestämd när hon säger att hon aldrig kommer att ge sig iväg utan mamma igen, säger mamman till tidningen, rapporterar BBC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.