Fredag 17 Sep
Stockholm

USA:s drönarattack i Kabul utreds – sex barn kan ha dött

USA utreder nu civila dödsfall i samband med drönarattacken mot en IS-medlem i Kabul.
USA utreder nu civila dödsfall i samband med drönarattacken mot en IS-medlem i Kabul. Foto: Khwaja Tawfiq Sediqi/AP/TT

Under söndagen utförde USA en dödlig drönarattack mot en person med kopplingar till IS-Khorasan. Men nu vittnar civila om hur tio personer, ur en och samma familj, mist livet i attacken och USA har därför inlett en utredning av de civila dödsfalenl.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i söndags som USA utförde en drönarattack mot en bil i närheten av Kabuls flygplats. Attacken ska ha varit riktad mot en person med anknytning till terrorgrenen IS-Khorasan och denne ska, enligt Pentagon, ha dödats i attacken.

Men nu vittnar civila om att tio personer, från en och samma familj, ska ha dött i attacken – som skedde utanför deras hus.

Sex barn uppges ha dött i attacken

Släktingar uppger att det ska röra sig om totalt sex barn som mist livet i i drönarattacken, varav den yngsta var en tvååring flicka.

– Varför har de dödat vår familj? Våra barn? Kropparna är så brända att vi inte kan identifiera dem, säger en släkting till BBC.

Bilen som attacken riktades mot. Foto: Khwaja Tawfiq Sediqi/AP/TT

De anhöriga berättar vidare för BBC att flera av de vuxna som omkom haft visum för att kunna resa till USA eftersom de arbetat för internationella organisationer eller till och med jobbat som tolkar åt amerikanska styrkor.

På grund av detta utreder nu USA de civila dödsfallen i samband med attacken. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela