Framgång böcker
Det här har framgångsrika människor gemensamt. - Foto: Britta Pedersen/TT & Pexels.

Den här saken har framgångsrika människor gemensamt

Det finns en sak som framgångsrika människor och miljardärer, såsom Warren Buffet, Elon Musk och Bill Gates har gemensamt – de är bokslukare. Här är entreprenörens fem tips för att bli framgångsrik.


Det finns en sak som många av världens mest framgångsrika, förmögna människor har gemensamt – om du kommer in i deras hem kommer du mötas av hyllor och bibliotek fyllda med böcker. 

"Böcker de har använt för att utbilda sig själva i hur man blir ännu mer framgångsrik", skriver författaren till bästsäljaren How Rich People ThinkSteve Siebold

Att böcker är nyckeln till framgång är något som entreprenören och krönikören Jason Hennessey håller med om. I Entrepreneur delar han nämligen med sig av sina fem bästa tips till framtida entrepenörer, som vill "förvandla sin vision till verklighet". 

Bildkälla: Pexels.

Böcker och poddar gör dig mer kreativ

Att läsa böcker om ämnen man är intresserad av, eller att lyssna på podcasts, kommer inspirera dig och göra dig mer kreativ, menar Hennessey. 

Det positiva med podcasts är dessutom att du kan göra andra saker samtidigt som du lyssnar och lär dig – som att träna, städa eller köra bil. 

Hennessey förespråkar att fortsätta utbilda sig inom olika ämnen, även efter att man slutat skolan. 

Att lyssna på podcasts kan göra dig mer kreativ. Bildkälla: Pexels.

Entreprenörens viktigaste tips 

Hennessey skriver vidare att man måste våga misslyckas för att tillslut uppnå sina mål. Hans fyra resterande tips för att bli framgångsrik är följande: 

  • Våga göra misstag och våga försöka göra din vision till verklighet, även om det kanske är mer bekvämt med ett "9-5 jobb". 
  • Lyssna på andras råd och våga be om hjälp. 
  • "Var aldrig den smartaste personen i rummet". Hennessey skriver att han tror på att man kan lära sig något från varje person man stöter på. Han skriver att alla inom ett företag bör behandlas lika – från praktikant till VD. 
  • Våga misslyckas. Hennessey citerar Denzel Washington: "Varje misslyckat försök är ett steg närmare framgång".

Källa: Entrepreneur

Bill Gates boktips

För dig som inte vet vilken bok du ska börja med har självaste Bill Gates en bokblogg där han delar med sig av sina läsupplevelser.

"Ibland läser jag en fantastisk bok och blir inspirerad att läsa flera om samma ämne. Andra gånger känner jag mig ivrig att läsa något som någon jag respekterar har rekommenderat", skriver Gates på bloggen. 

Bildkälla: Ludovic Marin/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

1 timme sedan
Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

1 timme sedan
Efter att flera olika myndigheter och banker varnat för bedrägeriförsök har turen nu hamnat hos Handelsbanken. I ett utskick uppmanar banken sina kunder att ”rädda pengarna”.

Vapiano förbjöds servera alhokol – hade Kronofogdskulder av betydande belopp

1 timme sedan
I december 2023 förbjöds en Vapianorestaurang servera alkohol, då de bröt mot alkohollagen och hade Kronofogdskulder av betydande belopp. Nu har beslutet omprövats i Förvaltningsrätten.

Fyra skadade i busskrock – "helt stopp" i trafiken

1 timme sedan
"Rv11, Tomelilla. Kollision mellan buss och personbil.", skriver polisen på sin hemsida.