Framgång böcker
Det här har framgångsrika människor gemensamt. - Foto: Britta Pedersen/TT & Pexels.

Den här saken har framgångsrika människor gemensamt

Det finns en sak som framgångsrika människor och miljardärer, såsom Warren Buffet, Elon Musk och Bill Gates har gemensamt – de är bokslukare. Här är entreprenörens fem tips för att bli framgångsrik.


Det finns en sak som många av världens mest framgångsrika, förmögna människor har gemensamt – om du kommer in i deras hem kommer du mötas av hyllor och bibliotek fyllda med böcker. 

"Böcker de har använt för att utbilda sig själva i hur man blir ännu mer framgångsrik", skriver författaren till bästsäljaren How Rich People ThinkSteve Siebold

Att böcker är nyckeln till framgång är något som entreprenören och krönikören Jason Hennessey håller med om. I Entrepreneur delar han nämligen med sig av sina fem bästa tips till framtida entrepenörer, som vill "förvandla sin vision till verklighet". 

Bildkälla: Pexels.

Böcker och poddar gör dig mer kreativ

Att läsa böcker om ämnen man är intresserad av, eller att lyssna på podcasts, kommer inspirera dig och göra dig mer kreativ, menar Hennessey. 

Det positiva med podcasts är dessutom att du kan göra andra saker samtidigt som du lyssnar och lär dig – som att träna, städa eller köra bil. 

Hennessey förespråkar att fortsätta utbilda sig inom olika ämnen, även efter att man slutat skolan. 

Att lyssna på podcasts kan göra dig mer kreativ. Bildkälla: Pexels.

Entreprenörens viktigaste tips 

Hennessey skriver vidare att man måste våga misslyckas för att tillslut uppnå sina mål. Hans fyra resterande tips för att bli framgångsrik är följande: 

  • Våga göra misstag och våga försöka göra din vision till verklighet, även om det kanske är mer bekvämt med ett "9-5 jobb". 
  • Lyssna på andras råd och våga be om hjälp. 
  • "Var aldrig den smartaste personen i rummet". Hennessey skriver att han tror på att man kan lära sig något från varje person man stöter på. Han skriver att alla inom ett företag bör behandlas lika – från praktikant till VD. 
  • Våga misslyckas. Hennessey citerar Denzel Washington: "Varje misslyckat försök är ett steg närmare framgång".

Källa: Entrepreneur

Bill Gates boktips

För dig som inte vet vilken bok du ska börja med har självaste Bill Gates en bokblogg där han delar med sig av sina läsupplevelser.

"Ibland läser jag en fantastisk bok och blir inspirerad att läsa flera om samma ämne. Andra gånger känner jag mig ivrig att läsa något som någon jag respekterar har rekommenderat", skriver Gates på bloggen. 

Bildkälla: Ludovic Marin/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.