Reseförbudet till och från USA väntas hävas.
Reseförbudet till och från USA väntas hävas. - Foto: Susan Walsh/AP/TT och David Zalubowski/AP/TT

Nya uppgifter: Då får vaccinerade svenskar resa till USA igen

Under måndagen väntas president Joe Biden häva landets 18 månader långa reseförbud. Vaccinerade personer väntas, från och med november, kunna resa obehindrat igen mellan USA, Europa och Storbritannien, rapporterar Financial Times.


När den förre presidenten Donald Trump fortfarande satt vid makten, vid pandemins början, infördes ett reseförbud i USA. 

Förbudet har gjort att endast amerikanska medborgare, deras närmaste familjemedlemmar, individer med så kallat "green card" eller särskilda nationella intressen fått resa in i USA om de befunnit sig i Europa, alternativt Europa, de senaste två veckorna.

Då kan EU-medborgare resa till USA

Men nu rapporterar Financial Times att det hittills 18 månader långa förbudet väntas hävas och att fullvaccinerade personer kommer att kunna resa obehindrat mellan USA, Europa och Storbritannien från och med november.

Enligt uppgifter till tidningen ska USA:s president Joe Biden tillkännage beskedet under måndagen.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.