Kirill Tereshin, 25, har flera liter vaselin i sina armar.
Kirill Tereshin, 25, har flera liter vaselin i sina armar. - Foto: Towfiqu Barbhuiya/Alamy/Stella Pictures och Instagram/ruki_bazuki_official

Kirill, 25, riskerar att dö – injicerat tre liter vaselin i armarna

Efter att ha injicerat drygt tre liter vaselin i sina armar har den 25-årige Kirill Tereshin blivit känd över hela Ryssland. Men nu riskerar han att dö om han inte återställer ingreppen.
– Jag borde tänkt på det här innan, jag vet det, säger han.


Det var för drygt fem år sedan som ryske Kirill Tereshin, 25, fick nog av sina naturliga armar och började eftersträva biceps i storleken gigantiska. 

Men nu riskerar 25-åringen, som genom flera ingrepp injicerat drygt tre liter vaselin i sina armar, att behöva betala ett dyrt pris för sin fåfänga: död genom förgiftning.

Kirill Tereshin: "Är verkligen orolig"

Riskerna med att injicera vaselin för att få mer framträdande "muskler" kommer dock inte som någon överraskning för Kirill. Redan vid tiden för injektionerna varnade läkare för att han kunde mista bägge armar.

– Jag är verkligen orolig. Jag borde tänkt på det här innan, jag vet det, jag har bara mig själv att skylla, säger Kirill i ett Youtubeklipp från sjukhuset, enligt The Sun, och fortsätter:

– Men Gud förbjude att nerverna i mina armar skadas så att jag inte kan röra dem.

Läkarna: Han riskerar att dö

Kirurger har sedan tidigare lyckats operera bort vaselinet vid Kirills triceps. I samband med detta fick de även spola och avlägsna infekterad muskelvävnad.

Men en stor mängd vaselin vid 25-åringens biceps kvarstår och operationen har, till följd av pandemin dröjt – något som kan få ödesdigra konsekvenser för honom.

– Risken för komplikationer är väldigt hög, men att inte göra någonting är också farligt. En farlig substans i kroppen kan på lång sikt leda till att njurarna går sönder, till och med döden, säger kirurgen Dmitry Melnikov enligt The Sun.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.