Katolska Kyrkan
Minst 216 000 barn kan ha blivit utsatta för pedofili. - Foto: Pexels

Över 200 000 barn kan ha utsatts för övergrepp i katolska kyrkan

En ny rapport visar på en skrämmande statistik. De senaste 70 åren befaras hundratusentals barn ha blivit utsatta för övergrepp inom Frankrikes katolska kyrka.


Rapporten visar att minst 216 000 barn, under de senaste 70 åren, kan ha fallit offer för pedofiler i Frankrikes katolska kyrka. Den omfattande rapporten, på nära 2500 sidor, släpptes under tisdagen och visade att det uppskattningsvis kan röra sig om över 300 000 barn.

– Konsekvenserna är mycket allvarliga. Cirka 60 procent av alla män och kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp stöter på stora problem i sitt sentimentella eller sexuella liv, säger Jean-Marc Sauvé, president för kommissionen som tagit fram rapporten, till AP.

"Det är bedrövligt"

Det misstänks röra sig om omkring 3000 förövare som ligger bakom övergreppen, där två tredjedelar är präster.

– Det är bedrövligt, eftersom ratio mellan 216 000 och 3 000 innebär 70 offer per förövare. Det är fruktansvärt för det franska samhället, för den katolska kyrkan, säger Oliver Savignac, från brottsofferorganisationen ”Parler et revivre”, till AP.

Vissa ärenden är för gamla för att kunna leda till åtal, men om den påstådda förövaren lever har fallet förts vidare till kyrkans tjänstemän.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!