Afghanistan
En stor explosion har inträffat i en moské i Afghanistan. - Foto: Abdullah Sahil/AP/TT

Dödlig explosion har inträffat i en moské i Afghanistan

Under fredagen inträffade en kraftig explosion i en moské i afganska provinsen Kunduz. Minst 50 människor befaras ha dödats i attacken, men antalet väntas stiga.


Afghanistan har den senaste tiden skakats av flera våldsdåd efter att talibanerna tagit över makten i landet. Under fredagen inträffade en kraftig explosion i en shiamuslimsk moské i provinsen Kunduz.

– Vi har tagit emot fler än 90 skadade patienter och över 15 döda kroppar, men antalet kommer att stiga. Vi tar fortfarande emot fler människor", säger vårdpersonal från Läkare Utan Gränser (MSF), som inte ville bli namngiven, till AFP, enligt Omni.

Talibanernas talesperson Zabihullah Mujahid kommenterar attacken på Twitter med orden: "Ett antal av våra landsmän har blivit martyrer eller skadats".

Bombattacken inträffade under fredagens bön, som är den viktigaste på hela veckan.

Ingen har ännu tagit på sig attacken, enligt AFP.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två döms för djurplågeri på slakteri

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Sjunkande inflation har gett hopp om att centralbanker kommer börja sänka sina räntor framåt sommaren.

Luleå: Polisen rapporterar om våldtäkt

"Polisen utreder våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.