Onsdag 8 Dec
Stockholm

Pappa injicerade barnen med heroin – ville "hjälpa dem sova"

Ett föräldrapar misstänks ha vanvårdat sina barn i flera år.
Ett föräldrapar misstänks ha vanvårdat sina barn i flera år. Foto: Allison Joyce/AP/TT och Matt Rourke/AP/TT

Ett föräldrapar i brittiska Lancashire misstänks ha vanvårdat sina barn under flera års tid, och under denna period ska pappan även ha injicerat två av barnen med heroin – för att de skulle sova.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En mamma och en pappa i Lancashire i Storbritannien misstänks ha vanvårdat sina fyra barn under flera års tid. Samtliga barn har, enligt lokaltidningen Liverpool Echo, nu omhändertagits av myndigheter.

Injicerade barnen med heroin

Det hela uppdagades, enligt  när personal på barnens förskola upptäckte att en av barnen hade ett blåmärke och ett stickmärke på sitt lår. 

Efter en utredning stod det senare klart pappan injicerat detta barn, och ett av syskonen, med heroin "för att hjälpa dem att sova", vilket ett tredje syskon vittnat om. 

Bevittnade misshandel och missbruk

Under perioder de senaste åren ska barnen ha varit omhändertagna av myndigheter, men de ska senare ha blivit placerade hos föräldrarna igen – trots att det funnits tydliga tecken på att föräldrarna missbrukat droger.

Alla barn ska därför, i flera år, ha bevittnat både misshandel, självmordsförsök och drogmissbruk i hemmet, rapporterar Liverpool Echo

Kommentera
Kopiera länk
Dela