Onsdag 8 Dec
Stockholm

Kända tv-profilens attack mot Greta Thunberg: "Behöver smisk"

Tv-profilen Jeremy Clarkson möter hård kritik efter en kolumn om Greta Thunberg.
Tv-profilen Jeremy Clarkson möter hård kritik efter en kolumn om Greta Thunberg. Foto: Erik Simander/TT och Antonio Calanni/AP/TT

Det stormar just nu rejält kring den brittiska tv-profilen Jeremy Clarkson som framförallt är känd från motorprogrammet Top Gear. Detta efter en kolumn där han skrivit att Greta Thunberg "behöver en smiskad bakdel"

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klimattoppmötet COP26 är i full gång i Glasgow och på plats bland de högprofilerade världsledarna är ingen mindre än den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 18. 

Men hennes närvaro i den skotska staden, och hennes klimatengagemang överlag, uppskattas inte av den brittiska tv-profilen Jeremy Clarkson, 61, känd från motorprogrammet Top Gear. 

Jeremy Clarkson: "Behöver en smiskad bakdel"

I en kolumn i The Sunday Times går Jeremy Clarkson, som tidigare gått till attack mot Greta Thunberg, hårt åt klimataktivisten. 

"Hon har ingen vetskap om hur världen fungerar", skriver han i kolumnen och fortsätter vidare:

Jeremy Clarkson. Foto: Matt Dunham/AP/TT

"I stället för att gå till skolan har hon varit upptagen med att segla runt världen så att hon kan vara tjurig och kränkande mot vuxna".

Vidare skriver han att Thunberg "behöver en smiskad bakdel". 

Får hård kritik för sina Greta-uttalanden

Efter att kolumnen publicerades har Jeremy Clarkson mött hård kritik i sociala medier.

"Vad är det med Greta Thunberg som gör alla gamla män arga och defensiva? Briljant att se så många unga människor i Glasgow som bryr sig om den här planeten", skriver en person på Twitter.

"Det lägsta av det lägsta", skriver en annan Twitter-användare.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela