Adam Jackson, 27, mördade tvååriga Grace Thorpe.
Adam Jackson, 27, mördade tvååriga Grace Thorpe. - Foto: Cleveland Police och Privat/Cleveland Police

Grace, 2, blev ihjälslagen av styvpappan: "Brutal attack"

Den 27-årige Adam Jackson larmade polisen i november förra året och uppgav att styvdottern Grace Thorpe, 2, fallit ur sin barnstol. Nu har han dömts till fängelse efter vad som beskrivits som en "brutal, våldsam och smärtsam attack" på flickan.


Det var den 10 november förra året som Adam Jackson, 27, skulle passa styvdottern Grace Thorpe, 2, i deras hem utanför brittiska Redcar medan hennes mamma var på jobbet.

Men det dröjde bara ett par timmar innan polisen larmades till bostaden av Jackson – som då hävdade att flickan skadat sig efter att ha ramlat ur sin barnstol.

Grace fördes till sjukhus, men dog av sina skador nästa dag, rapporterar BBC.

Grace, 2, slogs ihjäl – och hade kokain i kroppen

Efter en rättsmedicinsk undersökning riktades dock misstankar mot Adam Jackson. 

Rättsläkaren konstaterade nämligen att de skador Grace Thorpe dött av, däribland en svår skallfraktur, ett brutet ben och blåmärken från minst sju kraftiga slag, orsakats av en annan människa.

Undersökningen visade också att flickan blivit exponerad för kokain och cannabis innan sin död.

Adam Jackson, 27, döms till fängelse för mord

Adam Jackson har erkänt mordet, men har hävdat att han inte avsiktligen dödat flickan. Istället har han uppgett att det var hela berodde på "spontan okontrollerad våldsamhet".

Vid rättegången konstaterade man dock att Jackson, efter våldsdådet, hade försökt mata flickan med choklad för att vinna tillbaka hennes förtroende och undvika misstankar.

Han döms därför  till minst 16 års fängelse för mordet på flickan, som av domaren Howard Crowson beskrivs som "en brutal, våldsam och smärtsam attack", enligt BBC.

Mamman: "En oskyldig tvååring"

I samband med rättegången hördes även Grace Thorpes mamma, som i sitt anförande riktade sig direkt till Adam Jackson.

– Ingenting rättfärdigar de hemska saker du gjorde mot mitt barn, en oskyldig tvååring, som vaknade upp och var glad över att se dig. Och du utförde en brutal attack mot henne, helt utan anledning, sade hon enligt BBC och fortsatte:

– Grace älskade och litade på Adam och han förbrukade detta på alla tänkbara sätt.

/
Senaste nytt

S vill snabbutreda bankskatt

Kraftiga snöfall i Tyskland – flyg ställs in

De kraftiga snöfall som drog in över södra Tyskland på fredagskvällen väntas fortsätta under lördagen och leder nu till störningar i flygtrafiken, rapporterar Deutsche Welle.

Morgonens nyheter 2 december

Här är morgonens nyheter i korthet.

Bostadspriserna faller kraftigt – lägenhetspriser som 2015

1 timme sedan
Bostadspriserna fortsätter att falla och är nu nästan ned 15 procent sedan förra vårens pristopp. Och nedgången kan fortsätta – trots räntepaus från Riksbanken. En chockhöjning av bostadsrättsavgifterna kan pressa priserna ännu mer.

Spionsatellit i omloppsbana – Nordkorea hotar

1 timme sedan
Sydkorea bekräftar att landets första militära spionsatellit har nått jordens omloppsbana efter en lyckad uppskjutning och uppger att man fått kontakt med satelliten.

Trosa: Polisen rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Fullt utvecklad brand i restaurang", skriver polisen på sin hemsida.