DNA fäller "Colombias Fritzl"

- 21/04/2009, 13:34 -

Dottern har fött åtta barn som tros ha kommit till genom våldtäkter.

I fallet som kallas "Colombias Josef Fritzl" är det nu bekräftat att 68-årige Arcebio Álvarez Quintero är far till 32-åriga Alba Nidia Álvarez. Dottern har fött åtta barn som tros ha kommit till genom våldtäkter under tre decennier.

Natten till tisdagen svensk tid meddelades att DNA-prover bekräftar att den pensionerade lantbrukaren är biologisk far till 32-åringen. Proverna har tagits på Álvarez Quinteros begäran - han har kallat sig oskyldig till incest med förklaringen att Alba Nidia Álvarez skulle vara adopterad.

Enligt Alba Nidia Álvarez tvingades hon in i våldsrelationen sedan hennes mor dött då dottern var nio år. Det första barnet födde flickan då hon var bara 13.

Fallet uppdagades sedan dottern för några veckor sedan gått till myndigheterna med anklagelsen att fadern misshandlade barnen. Álvarez Quintero greps och förhördes, men är nu på fri fot med motiveringen att han är så gammal och skör.

Upprördheten kring fallet är dock stor i Colombia. Medierna har döpt Álvarez Quintero till "Monstret från Mariquita", efter familjens hemort nästan 40 mil sydväster om Bogotá.

Österrikiske Josef Fritzl dömdes i mars till livstids fängelse för att under många år ha hållit sin dotter fången och ha mördat ett av de sju barn de fått tillsammans.

Skrivet av: