Italien skakas av "Fritzl-fall"

En 63-årig italienare har gripits, anklagad för att under 25 års tid ha förgripit sig på sin instängda dotter.


En 63-årig italienare har gripits, anklagad för att under 25 års tid ha förgripit sig på sin instängda dotter.

Fallet har klara likheter med historien om österrikaren Josef Fritzl, som nyligen dömdes till livstids fängelse för att ha spärrat in sin dotter i en källare, där han sedan våldtog henne under 24 års tid.

I det italienska fallet rör det sig om en lumpförsäljare i Turin i norra Italien som utnyttjat sin nu 34-åriga dotter sexuellt ända sedan hon var nio år gammal. När hon var 13 slutade hon att gå till skolan. Hon tilläts endast lämna hemmet i sällskap med fadern och tillbringade sina dagar inlåst i ett mörkt rum, uppger polisen enligt tidningen La Repubblica.

– Av det som har kommit fram så verkar det som om den första dottern var lovad åt pappan, menar åklagaren Pietro Forno, enligt Il Mattino.

Fadern uppmuntrade även sin nu 40-årige son att agera på samma sätt. Sonen - som också är gripen - misstänks för att ha våldtagit och misshandlat alla sina fyra döttrar. Flickorna, som nu är 6, 8, 12 och 20 år gamla, tvingades också att bevittna varandras våldtäkter, skriver France 24.

Utredningen har pågått sedan i oktober då 34-åringen - som kallas Laura i italiensk press - polisanmälde sin bror. Han hade då under två veckors tid misshandlat och våldtagit henne, sedan hon tagit sin tillflykt till honom efter ett bråk med fadern.

Laura och hennes fyra brorsdöttrar får nu psykiatrisk vård.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.