Stockholm

Italien skakas av "Fritzl-fall"

En 63-årig italienare har gripits, anklagad för att under 25 års tid ha förgripit sig på sin instängda dotter.


Läs mer

En 63-årig italienare har gripits, anklagad för att under 25 års tid ha förgripit sig på sin instängda dotter.

Fallet har klara likheter med historien om österrikaren Josef Fritzl, som nyligen dömdes till livstids fängelse för att ha spärrat in sin dotter i en källare, där han sedan våldtog henne under 24 års tid.

I det italienska fallet rör det sig om en lumpförsäljare i Turin i norra Italien som utnyttjat sin nu 34-åriga dotter sexuellt ända sedan hon var nio år gammal. När hon var 13 slutade hon att gå till skolan. Hon tilläts endast lämna hemmet i sällskap med fadern och tillbringade sina dagar inlåst i ett mörkt rum, uppger polisen enligt tidningen La Repubblica.

– Av det som har kommit fram så verkar det som om den första dottern var lovad åt pappan, menar åklagaren Pietro Forno, enligt Il Mattino.

Fadern uppmuntrade även sin nu 40-årige son att agera på samma sätt. Sonen - som också är gripen - misstänks för att ha våldtagit och misshandlat alla sina fyra döttrar. Flickorna, som nu är 6, 8, 12 och 20 år gamla, tvingades också att bevittna varandras våldtäkter, skriver France 24.

Utredningen har pågått sedan i oktober då 34-åringen - som kallas Laura i italiensk press - polisanmälde sin bror. Han hade då under två veckors tid misshandlat och våldtagit henne, sedan hon tagit sin tillflykt till honom efter ett bråk med fadern.

Laura och hennes fyra brorsdöttrar får nu psykiatrisk vård.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.