Flickan uppgav att hon varit inlåst i en garderob i 25 dagar.
Flickan uppgav att hon varit inlåst i en garderob i 25 dagar. - Foto: Ingi May/Stockimo/Alamy/Stella Pictures och LightField Studios Inc./Alamy/Stella Pictures

Femåring kan ha varit inlåst i 25 dagar – hade öppna sår

Grannar märkte hur en femårig flicka plötsligt inte syntes till vid bostaden i Jacksonville, Florida, och kontaktade polisen. Väl på plats hittades flickan – utmärglad och med öppna sår på kroppen. Nu misstänks hennes mamma och styvpappa för barnmisshandel.


Det var i mitten av december som polisen, efter ett samtal från oroliga grannar, knackade på dörren till familjen Ebeys bostad i Jacksonville, Florida, enligt den lokala tv-stationen News4Jax.

Grannarna hade då inte sett den femåriga flickan i familjen på flera veckor och polisen skulle snart bli varse om varför.

Flickan var undernärd och hade öppna sår

När polisen frågade mamman i familjen, 37-åriga Alexandra Ebey, om de kunde få träffa dottern klev en utmärglad flicka, med öppna köttsår över hela kroppen, ut genom dörren.

Flickans äldre bröder uppvisade också tecken på att de var undernärda och hade fysiska skador.

Alexandra Ebey och Kenneth Trout. Foto: Jacksonville Sheriff's Office

Mamman och hennes partner, Kenneth Trout, 38, greps då misstänkta för försummelse av barn. 

Efter detta har en granne, som kommit i kontakt med femåringen tidigare, berättat för News4Jax att flickan ska ha sagt att hon var ”orolig för att svälta ihjäl”. 

Tros ha varit inlåst och bunden i 25 dagar

Efter att flickan, på grund av sitt undernärda tillstånd och sina sårskador, förts till sjukhus berättade hon att hon varit ”fastbunden” och inlåst i en garderob i 25 dagar.

Vidare uppgav flickan att hon, inne i det lilla utrymmet, ska ha tvingats bära handfängsel och göra sin behov i en hink, enligt News4Jax.

Mamman misstänks för barnmisshandel

Nu har polisen, till följd av flickans uppgifter, riktat ännu en brottsmisstanke mot Alexandra Ebey och Kenneth Trout. Paret misstänks både för försummelse av barn och för barnmisshandel.

Flickan, som lämnade sjukhuset för en dryg vecka sedan, har omhändertagits och placerats hos sina morföräldrar tillsammans med de två bröderna. 

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.