Lördag 29 Jan
Stockholm

Femåring kan ha varit inlåst i 25 dagar – hade öppna sår

Flickan uppgav att hon varit inlåst i en garderob i 25 dagar.
Flickan uppgav att hon varit inlåst i en garderob i 25 dagar. Foto: Ingi May/Stockimo/Alamy/Stella Pictures och LightField Studios Inc./Alamy/Stella Pictures

Grannar märkte hur en femårig flicka plötsligt inte syntes till vid bostaden i Jacksonville, Florida, och kontaktade polisen. Väl på plats hittades flickan – utmärglad och med öppna sår på kroppen. Nu misstänks hennes mamma och styvpappa för barnmisshandel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i mitten av december som polisen, efter ett samtal från oroliga grannar, knackade på dörren till familjen Ebeys bostad i Jacksonville, Florida, enligt den lokala tv-stationen News4Jax.

Grannarna hade då inte sett den femåriga flickan i familjen på flera veckor och polisen skulle snart bli varse om varför.

Flickan var undernärd och hade öppna sår

När polisen frågade mamman i familjen, 37-åriga Alexandra Ebey, om de kunde få träffa dottern klev en utmärglad flicka, med öppna köttsår över hela kroppen, ut genom dörren.

Flickans äldre bröder uppvisade också tecken på att de var undernärda och hade fysiska skador.

Alexandra Ebey och Kenneth Trout. Foto: Jacksonville Sheriff's Office

Mamman och hennes partner, Kenneth Trout, 38, greps då misstänkta för försummelse av barn. 

Efter detta har en granne, som kommit i kontakt med femåringen tidigare, berättat för News4Jax att flickan ska ha sagt att hon var ”orolig för att svälta ihjäl”. 

Tros ha varit inlåst och bunden i 25 dagar

Efter att flickan, på grund av sitt undernärda tillstånd och sina sårskador, förts till sjukhus berättade hon att hon varit ”fastbunden” och inlåst i en garderob i 25 dagar.

Vidare uppgav flickan att hon, inne i det lilla utrymmet, ska ha tvingats bära handfängsel och göra sin behov i en hink, enligt News4Jax.

Mamman misstänks för barnmisshandel

Nu har polisen, till följd av flickans uppgifter, riktat ännu en brottsmisstanke mot Alexandra Ebey och Kenneth Trout. Paret misstänks både för försummelse av barn och för barnmisshandel.

Flickan, som lämnade sjukhuset för en dryg vecka sedan, har omhändertagits och placerats hos sina morföräldrar tillsammans med de två bröderna. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela