Tisdag 24 Maj
Stockholm

Skjutning på tyskt universitet – en död

Den ensamma gärningsmannen öppnade eld med ett gevär i en föreläsningssal på ett universitet i Heidelberg, som ligger i sydvästra Tyskland, vid 13-tiden på måndagseftermiddagen. Det berättas att han sköt vilt omkring sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Polisbilar står på rad utanför universitetet Heidelberg i Tyskland efter att en ensam gärningsman skjutit flera personer.

Fyra personer träffades och skadades svårt. En av dem, en ung kvinna, har avlidit av sina skador, enligt tyska medier.

Gärningsmannen som var student tog sitt liv strax efter skottlossningen. Så vitt känt hade han inget politiskt eller religiöst motiv och polisen avråder folk från att spekulera. Före skottlossningen skickade han ett textmeddelande om att "folk behöver straffas nu" och att han vill bli begravd till havs, enligt polisens utredare.

Heidelberg ligger söder om Frankfurt och har runt 160 000 invånare. Stadens universitet, med samma namn, är ett av Tysklands äldsta och mest välrenommerade.

— Vi är oändligt chockade. Det här är en katastrof bortom allt man kan tänka sig mellan föreläsningar, tentor och campusliv, säger studentkårens ordförande Peter Abelmann till Rhein-Neckar-Zeitung.

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz uttrycker också sitt medlidande med dem som drabbats:

— Mina tankar går till offren, deras anhöriga och såklart studenterna vid Heidelbergs universitet, säger han.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela