Google maps, Gävle
Google maps, Gävle

Helgprognos för Gävle vecka 38

Helgen i Gävle kommer att bjuda på varierande väderförhållanden. Fredagen blir blåsig och regnig med en temperatur på 22 grader. Lördagen blir betydligt bättre med sol och delvis molnigt väder, men något svalare med en temperatur på 19 grader. Söndagen blir solig och klar med en temperatur på 18 grader. Det är viktigt att klä sig efter vädret och ta tillvara på möjligheten att vara utomhus och njuta av allt som Gävle har att erbjuda.


Fredag 22/9
22°
Regn: 1.7 mm
Vind: 5.3 m/s
Lördag 23/9
19°
Regn: 0 mm
Vind: 4.8 m/s
Söndag 24/9
18°
Regn: 0 mm
Vind: 3.2 m/s

Fredag 22/9 bjuder på en blåsig och regnig start på helgen i Gävle. Vinden kommer att blåsa med en hastighet på 5.3 m/s, vilket kan göra det lite blåsigt och kyligt utomhus. Regnmängden förväntas vara 1.7 mm, så det kan vara bra att ta med paraplyet när du ger dig ut. Temperaturen kommer att ligga på 22 grader, vilket gör det ganska behagligt trots regnet. Molnen kommer att dominera himlen, vilket kan ge en lite grå och trist känsla. Så se till att klä dig efter vädret och njut av en mysig fredagskväll inomhus eller ta en regnig promenad i naturen.

Lördag 23/9 ser ut att bli en betydligt bättre dag vädermässigt i Gävle. Vinden kommer att vara något svagare än på fredagen, med en hastighet på 4.8 m/s. Det kommer inte att regna alls, så du kan lämna paraplyet hemma. Istället kommer solen att titta fram och det kommer vara delvis molnigt. Temperaturen kommer att ligga på 19 grader, vilket kan vara lite svalare än tidigare, så se till att klä dig lite varmare. Det kan vara en perfekt dag för att ta en promenad i naturen eller sitta ute på en uteservering och njuta av det fina vädret.

Söndag 24/9 blir en solig avslutning på helgen i Gävle. Vinden kommer att vara relativt svag, med en hastighet på 3.2 m/s. Det kommer inte att regna alls, så du kan lämna paraplyet hemma även denna dag. Istället kommer solen att lysa starkt och det kommer vara helt klart på himlen. Temperaturen kommer att ligga på 18 grader, vilket kan vara lite svalare än tidigare dagar. Men med solen framme kan det fortfarande vara riktigt skönt att vara utomhus. Passa på att njuta av det fina vädret genom att ta en promenad längs med Gävles vackra stränder eller sitta i en park och njuta av solens strålar.

Så sammanfattningsvis kan vi förvänta oss en blåsig och regnig fredag, en solig lördag med delvis moln och en solig söndag i Gävle. Temperaturen kommer att ligga på mellan 18-22 grader, så det kan vara bra att klä sig efter vädret. Ta tillvara på det fina vädret genom att vara utomhus och njuta av allt som Gävle har att erbjuda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!