Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ola Rapace

Ola Rapace är en svensk skådespelare, född den tredje december 1971 i Tyresö, Stockholm. Mellan 1995 och 1998 gick han på Teaterhögskolan. 


Han första stora roll kom i TV-serien Sjätte dagen som pågick under två år. Däremellan var han med i filmen Tillsammans. Det stora genombrottet fick han i serien Tusenbröder, som sträckte sig över tre säsonger och har tilldelats en Kristall i kategorin Årets dramaprogram. Under senare år har han ställt upp i flera Dramaten uppsättningar och medverkat i totalt 13 Wallander filmer. 


Ur ett internationellt perspektiv hade han en roll i James Bond filmen "Skyfall" som släpptes 2012. Hans senaste roll är i den svenska dramaserien Farange från i år, 2017.


När det kommer till hans privatliv var han gift med skådespelerskan Naomi Rapace mellan 2001 och 2011. Han har en dotter från ett tidigare äktenskap och en son han fick i äktenskapet med Naomi.