- Foto: Skärmdump Vimeo

Veckans inne- och utelista

VECKA 43: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 43:

INNE

1. Tihi

Det började med att Danny och Gina, som ska leda melodifestivalens årliga upplaga 2013, gjorde sin egen version av glädjebeskedet. Sedan följde en uppsjö av olika varianter, och i slutet av fredagen kunde vi konstatera att Sverige berikats med ännu en mem. Den internetälskande delen av redaktionen jublar och klappar händerna, mycket till vissa chefers missnöje (eftersom de tidigare högljutt diskuterat hur mycket de störde sig på fnisset).

2. Dominika Peczynski

PR-konsulten deltog i torsdags i TV4:s förmiddagsprogram Efter tio med Malou von Sivers, och då med väl framhävda bröst. Så väl att flera twittrare oroade sig för att de skulle trilla ut. När Nyheter24 nådde henne tog hon dock uppståendelsen med en redig nypa salt, och sade att ett av fyra graviditetskilon lyckligtvis "satt sig på rattarna."

3. Pirjo, 70

Det finns möjligen mer ashäftiga saker att ägna sin tid åt än att spela World of Warcraft, åtminstone om man frågar det där häftiga gänget med mopedåkande åttondeklassare som brukar fylla min mössa med potatismos om jag råkar gå förbi dem när de hänger vid kiosken. Men en 70-åring som ägnar sin tid åt att spela World of Warcraft - och dessutom gör det med bravur - det tror jag till och med Linda i 9B skulle tycka var ball. 

4. Ola Rapace

Mellan bad boy-stämplar och teaterjobb hinner den 40-årige skådespelaren vara med i Skyfall, den senaste James Bond-filmen, där han spelar ond skurk. Han har hyllats av Bond själv, Daniel Craig, och att karriären kommer gå ännu längre uppåt härifrån känns väl ganska naturligt. Go Ola!

5. Misstag i biosalonger

Det finns någon sorts skala i hur fel saker och ting kan gå. Man kan råka sätta på fel film i biosalongen. Den kan råka vara Paranormal Activity. Och det kan slutligen råka vara uppföljare nummer tre, som inleds av en blodig kvinna som kastas mot kameran. Allt det inträffade i Nottingham i början av veckan, och det måste ändå betraktas som så mycket misstag i en och samma situation att den där skalan exploderade.

UTE

1. Silvio Berlusconi

Det var vad man måste kalla för ett otippat besked: Silvio Berlusconi hamnar i fängelse i fyra år efter att ha dömts för skattebrott. Även fast han varit ordentligt ute ur den politiska cirkusen i Italien sedan åtminstone i ett år måste man säga att detta är en helt ny nivå av uteskap. Morsning Berran, vi kommer inte sakna dig.

2. Chris O'Neill

Att ha "de där två humorbefriade brorsorna som alltid skulle muskla sig och gnälla i The Social Network" som stil- och mimikförebild är väl en sak, men att dissa ett språk i samma veva som du berättar att du ska gifta dig med prinsessan av sagda språk? Nja Chris, du har nog lite imponerande kvar att göra om du ska bli lika folkkär som prins Daniel.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.