Måndag 27 Sep
Stockholm

Örebro SK - Nyheter, artiklar, reportage och video

Örebro SK är en svensk fotbollsklubb från Örebro. Klubben grundes den 28 oktober 1908 och klubbens representationslag för herrar huserar i Allsvenskan och brukar ha en vana att ligga i mitten av tabellskiktet.

Örebro SK spelar oftast med vita hemmaställ och svarta bortaställ. Örebro SK:s damer befinner sig i Division 1 Södra Svealand.

Klubbens supportrar kallar sig för Kubanerna, namnet i sig är en hyllning till den före detta spelaren Mirosław Kubisztal som kallades för "Kuba". Supporterklubben bildades 2002 och tog över som klubbens officiella supporterförening 2003 istället för Black and White Force. 

Örebro SK har aldrig vunnit Allsvenskan, men har som bäst placerat sig på en andraplats år 1994. Under 2015 tampades man i en final mot IFK Göteborg i Svenska cupen, men det slutade med en förlust där IFK Göteborg vann med 2-1 på Gamla Ullevi. 

Under sommaren 2017 tog Axel Kjäll över huvudansvaret som tränare för Örebro SK när Alexander Axén tackade för sig. Kjäll var dessförinnan assisterande tränare för klubben.

Örebro SK spelar sina hemmamatcher på Behrn Arena som har en publikkapacitet för 12 300 personer. 


Bildkälla: Erik Mårtensson / TT

Visa resten ↓