Roy Hodgson. Arkivbild.
Roy Hodgson. Arkivbild. - Foto: Dave Thompson/AP/TT

Hodgson lämnar Palace – Glasner ersätter

Den goda nyheten för Roy Hogdson: Han mår bra efter förra veckans sjukhusvistelse. Den sämre: Han känner sig nödgad att hoppa av tränarjobbet i Crystal Palace. Österrikaren Oliver Glasner tar över.


Får man tro Hodgsons uttalande på fotbollsklubbens webbplats lämnar 76-åringen självmant tränarrollen. Beskedet kom på måndagseftermiddagen, bara timmar före Crystal Palace bortamatch i Premier League mot Everton.

"Jag har tagit beslutet att kliva åt sidan så att klubben kan planera för en annan manager", säger Roy Hogdson.

Han framtid har dock varit ifrågasatt ett bra tag nu på grund av lagets svaga resultat och läge i botten av Premier League-tabellen. Det dröjde inte heller många timmar innan en ersättare fanns på plats.

Österrikaren Oliver Glasner, 49, blir den som fyller luckan. Glasner, som för stunden var kontraktslös men som ledde tyska Eintracht Frankfurt till Europa League-titeln 2022, har skrivit på över säsongen 2025–26.

Roy Hodgson kom till Londonklubben första gången 2017 och stannade över 2021 innan han tog över Watford 2022. I fjol avbröt han pensionen och återvände till Crystal Palace på ett korttidskontrakt, ett avtal som sedan förlängdes över den här säsongen.

Han började dock sin tränarkarriär i svenska Halmstad BK 1976 och har skaffat sig ett gediget cv som tränare sedan dess. Förutom ett förflutet i de svenska klubbarna Örebro SK och Malmö FF, har han både varit engelsk förbundskapten och tränat lag som Liverpool och Inter.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!