Fredag 7 Okt
Stockholm

Oscar Zia

Artisten och radioprofilen Oscar Zia föddes 10 oktober 1996 i Holmeja och har italienska rötter.

Svenska folket fick upp ögonen (och öronen) för honom när han deltog i X Factor 2012, där han kom på åttonde plats. Sedan dess har han gjort en raketkarriär, tack vare flera tävlingsbidrag i Melodifestivalen.

Första gången han var med i Melodifestivalen var 2013, då körde han bidraget "Jalla Dansa Sawa" med Behrang Miri och Loulou Lamotte.
Samma år släppte Zia sin debutsingel #fail och några månader senare låten WithoutU.

2013 var ett intensivt år för Oscar, han medverkade faktiskt också i Let's Dance och kom på andra plats i den nervkittlande finalen som slutade med att Markoolio vann över Zia, med bara en halv procentenhet räknat i röster.

Året därpå var det dags igen för Melodifestivalen. 2014 års bidrag blev "Yes we can" och med den hamnade han på en åttondeplats i finalen.

Strax därefter släppte Oscar sitt debutalbum "I don't know how to dance" och sedan turnerade han under sommaren med showen Diggiloo och var också med i TV-programmet Moraeus med mera.

Zia har också hunnit göra sig till en välbekant röst i radio under åren, bland annat som sidekick till Emma Knyckare i programmet Knyckare i P3. Därefter hoppade Oscar Zia över till "Relationsradion" i samma kanal under våren 2015, där hans medprogramledare blev Farah Abadi.

Melodifestivalen 2016 var det så dags igen. Zia tävlade med låten "Human" i Norrköping och kom sen på andraplats i finalen i Stockholm.

I samband med det årets Melodifestival kom Oscar ut som gay och på QX-galan i februari 2017 utsågs Zia till Årets homo.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.