Stockholm

Politik

Politik är ord, handlingar och tankar som handlar om samhället och hur omvärlden kan förändras. 

Oftast förknippar vi politik med den så kallade lagstiftande makten, alltså riksdagen och regering, men politik är så mycket mer än så. 

Politik är egentligen allting en människa tycker och tänker, åsikter om världen helt enkelt. Att klaga på en ful busshållplats, att tycka att skoldagen är för lång eller att sörja att en kompis utvisas eller bråka i en Flashback-tråd – allt är politik.

Om man är politiskt aktiv kan man engagera sig i ett politiskt parti – men det finns andra sätt. Hjälporganisationer, bokklubbar, fackförbund, idrottsföreningar och arbetsplatser kan vara politiska. 

Politik är allt som sker när människor samlas och byter åsikter med varandra – både stort och smått. Politik handlar sedan ofta om att kompromissa – det vill säga respektera andras åsikter och mötas på mitten i en lösning som majoriteten kan godkänna. Det är bland det finaste som finns i världen. 

Man kan som sagt gå med i ett politiskt parti. Oftast börjar det med att man går på möten och känner efter lite. Om man inte gillar något parti kan man starta ett eget, bara kör!


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.