Victoria Lovelace, 34, var med i "Outsiders".
Victoria Lovelace, 34, var med i "Outsiders". - Foto: Privat och Skärmavbild/discovery+/Outsiders

Victoria, 34, drack "blod" i Outsiders – så lever hon i dag: "Så fejk"

Victoria Lovelace var med i "Outsiders" år 2016 och många minns kanske särskilt scenen då det såg ut som hon drack blod – men så var inte fallet, enligt 34-åringen.
– Det var rödvin som vi drack, säger hon till Nyheter24.


Under flera års tid kunde nyfikna tittare, genom tv-programmet "Outsiders", få en inblick i hur personer med alternativ livsstil eller säregna intressen levde sina liv.

"Outsiders" slutade sändas för några år sedan, men dessförinnan var det flera färgstarka individer som syntes i programmet, däribland numera 34 år gamla Victoria Lovelace.

– Jag blev faktiskt tillfrågad om att vara med i Outsiders, berättar hon för Nyheter24 och konstaterar att det inte var givet att tacka ja direkt:

–  Jag var först lite tveksam om jag skulle ställa upp eller inte då jag hade följt programmet tidigare och sett hur programmet kan framställa vissa deltagare som väljer en annorlunda livsstil som ”freaks”. Men jag valde att ställa upp för att jag ville berätta min historia och hade hoppats att fokus skulle ligga på helheten i goth-subkulturen istället för att helt fokusera på vampyrdelen. 

Victoria Lovelace: "Blod-scenen var fejk"

För det var just "vampyrdelen" som fick många att haja till vid tiden. I programmet framställdes det nämligen som att Victoria drack blod med sin partner – något som inte stämmer enligt Victoria.

– Först och främst så är den ”blod-scenen" så fejk, och det var dessutom med en vän till mig och det var rödvin som vi drack där. Detta är inget som jag går och gör en lördagkväll med min man. Jag är gift nu. Denna scen var helt produktionsteamets idé.

Mathias, 32, hade sex med naturen i "Outsiders" – så lever han i dag

"Fler kommer ihåg mig från Top Model"

Men likväl väckte scenen en hel del uppståndelse.

– Reaktionerna efter programmet var ganska blandade. Mina närmaste vänner visste att ”blod-scenen" var fejk och att jag framställdes fel av produktionen, säger Victoria och fortsätter:

– Jag tror att många som kände igen mig efter min medverkan i "Top Model" var kanske lite chockade av att se en helt annan ”del” av mitt liv, vilket är helt förståeligt. 

Fyra år tidigare var Victoria nämligen med i den andra säsongen av svenska "Top Model" såväl som den svenska upplagan av "Project Runway".

– Jag blev lite igenkänd på stan efter Outsiders från vad jag kan komma ihåg, men nu i efterhand så känns det som om fler ändå kommer ihåg mig från Top Model, vilket jag är glad över. 

Carl Henrik blev viral i spårvagnsklipp som 13-åring: "Blir igenkänd"

Victoria Lovelace har över 200 000 följare

Numera bor Victoria i Los Angeles där hon driver sitt eget sminkmärke "Lovelace Cosmetics".

– Samtidigt jobbar jag med mina sociala medier, säger hon.

Instagram har hon, i skrivande stund, 200 000 följare och hon ångrar inte sin medverkan i "Outsiders" i dag.

– Just efter programmet var ute, så ångrade jag att jag ställde upp. Nu känner jag mig mer neutral till programmet, och är glad att produktionen hjälpte mig att hitta en bra tandläkare som gjorde mina fangs, som jag har än i dag. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!