Reseexperten Jesse Chambers från reseföretaget Global Work menar att det finns vissa livsmedel man bör undvika innan man ska flyga, för att minska risken att må dåligt under resan.
Livsmedel som bör undvikas innan en flygresa
För Daily Mail förklarar Chambers att förändringar i kabintrycket kan påverka matsmältningen, vilket kan leda till uppblåsthet och att man känner sig trött. Enligt henne finns det flera saker i matväg man bör hålla sig borta från.
– Potatischips, charkuterier och mat med mycket natrium kan öka risken för att man blir uttorkad under en flygresa. Luften i flygplanet är redan väldigt torr, och salta snacks kan göra att man känner sig ännu mer trött och uppblåst, säger hon till tidningen.
För att minska risken för obehag rekommenderas mindre saltade måltider, så som grönsaker, quinoa, fullkornsbröd eller frukt. Att dricka tillräckligt med vatten kan också hjälpa till att hålla kroppen i balans under flygningen.
Chambers lyfter även fram tuggummi, alkohol, läsk och kolsyrat vatten som exempel på livsmedel som bör undvikas innan en flygresa.
– Även ett glas alkohol kan få dig att känna dig uppsvälld, särskilt vid längre flygningar, säger hon.
Detta bör du tänka på ombord
När man väl gått ombord på planet kan det också vara bra att tänka på vad man konsumerar under själva resan.
– Att åka flyg innebär oftast alltid att man måste och bör ta hänsyn till sina medpassagerare på något sätt. Det kan vara att hjälpa till med tungt bagage, ge andra lite mer plats för ben och armar, och så vidare. Det kan även vara en bra idé att vara uppmärksam på vad man äter, bland annat med tanke på starka lukter som viss mat har, säger SAS presschef Oystein Schmid till norska DinSide.