Vad gjorde "Plexus", "Prime", "Athena" och de andra efter "Gladiatorerna"?
Vad gjorde "Plexus", "Prime", "Athena" och de andra efter "Gladiatorerna"? - Foto: Jessica Gow/TT och Stella Pictures

Så gick det sen för Gladiatorerna – det hände efter programmet

Satt du bänkad framför "Gladiatorerna" back in the day? Då minns du säkert några av de färgstarka gladiatorer som tog sig an programmets utmanare. Nyheter24 har kikat närmare på vad som hände med några av gladiatorerna.

✓ Var med i "Biggest Loser"
✓ Blev kändis-PT
✓ Jobbar i butik
✓ Driver ideell förening
✓ Äger Crossfit-box


År 2000 såg "Gladiatorerna" dagens ljus för första gången och det dröjde inte länge innan TV4-succén, som letts Gunde Svan, Agneta Sjödin, Gry Forssell och Anders Timell, var ett faktum.

Vältränade utmanare ställdes då mot kaxiga – och minst sagt bitiga – gladiatorer i rafflande tävlingsgrenar så som "Gatloppet", "Rekylen" och "Hängbron".

Efter 13 säsonger, år 2018, lades "Gladiatorerna" ner. Nyheter24 har tittat närmare på vad som hände med några av de folkkära gladiatorerna.

Johan Oldenmark var "Plexus" – det gör han i dag

Johan Oldenmark år 2004. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I sex säsonger, från och med år 2000, var Johan Oldenmark med som gladiatorn "Plexus" i TV4-programmet. Han gjorde en kort comeback år 2015, men har sedan dess både föreläst, varit konferencier och jobbat som personlig tränare. Dessutom driver Oldenmark sedan några år tillbaka den ideella föreningen "Plexus vänner".

I juni 2023 gifte han sig med sin kärlek Susanna, vilket han då delade med sig av på sin Facebook-sida.

Så gick det sen för vinnarna av Sveriges mästerkock: "Jobbar på Ica"

Mikael Hollsten var "Prime" – det gör han i dag

Mikael Hollsten. Foto: Stella Pictures

Mikael Hollsten gick under namnet "Prime" när han var med i "Gladiatorerna" i säsong sex, sju, åtta och nio. Han har sedan sin medverkan i programmet varit tränare i "Biggest loser" på TV4 och startat flera företag, däribland energidrycksföretaget PXL.

Som personlig tränare har Hollsten haft flera välkända klienter, däribland artisten Danny Saucedo och den tidigare "Gladiatorerna"-programledaren Gry Forssell. 

Magdalena Kowalczyk var "Athena" – det gör hon i dag

Magdalena Kowalczyk på Kampsportgalan år 2012. Foto: Maja Suslin/TT

Från säsong sex fram tills det att "Gladiatorerna" lades ner axlade Magdalena Kowalczyk rollen som gladiatorn "Athena". Strax efter att underhållningsprogrammet gått i graven syntes Kowalczyk i tv-rutan igen, men då som en av experterna i TV3:s "Lyxfällan" – ett jobb hon har än i dag.

Lyxfällan-Magdalena: Här är deltagaren som gjort mig argast

Så gick det sen för Robinson-vinnarna: "Förlorade allt"

Peter Blaha var "Attila" och "Pansar" – det gör han i dag

Peter Blaha år 2012. Foto: Stella Pictures

Peter Blaha var faktiskt både "Atilla" och "Pansar" under sin tid i "Gladiatorerna", men blev framför allt känd under det senare namnet. 

Numera driver Blaha, som har fru och två barn, bland annat Crossfit Highway i Linköping och tycks, av hans sociala medier att döma, fortsatt umgås med flera tidigare gladiatorer. I augusti 2023 tränade han till exempel med Jenny "Kitsune" AdolfssonRoddy "Hero" Benjaminson och Ako "Toro" Rahim.

Isabella de Salareff var "Elektra" – det gör hon i dag

Isabella de Salareff hade gladiatornamnet "Elektra" och var med under programmets fem första säsonger. Efter detta medverkade hon i "Fångarna på fortet" vid flera tillfällen.

I dag är de Salareff, enligt Må Bra, säljare i en klädbutik i Göteborg. 

Linda Ekwall och Kim Justins dödsolycka

Kim Justin, som gick under gladiatornamnet "Zeke", och Linda Ekwall, känd som gladiatorn "Indra" medverkade i tre respektive två säsonger och blev ett par utanför tv-rutan.

Under sommaren 2002, bara dagar efter att Justin och Ekwall förlovat sig, omkom de när de frontalkrockade med en lastbil utanför Stockholm. Enligt Aftonbladet avled Justin på olycksplatsen, medan Ekwall avled senare på Karolinska sjukhuset.

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!