Mitoma och Foden är två heta spelare i Fantasy Premier League just nu.
Mitoma och Foden är två heta spelare i Fantasy Premier League just nu. - Foto: Eduardo Munoz Alvarez / Dave Thompson

Fantasy Premier League – expertens tips för att lyckas med laget: ”Ha koll på…”

Att styra sitt Fantasy Premier League-lag på bästa sätt kan vara utmanande. Därför har Nyheter24 frågat FPL-experten Axel Insulander om det viktigaste att tänka på för att lyckas.


Nu är FPL-säsongen i full gång och det är dags att börja tänka på vilka byten du ska göra. Att lyckas kräver förstås en hel del tur, men att ha en bra övergripande strategi kan räcka långt för att öka din poängskörd under säsongen. 

Fantasy Premier League: 7 spelarfällor du MÅSTE undvika

FPL-experten: "Ha tålamod"

Men vad är en bra strategi egentligen? Nyheter24 har tagit kontakt med FPL-experten Axel Insulander, som är med och driver den populära podden FPL Sverige, och frågat vad som är viktigast att tänka på.

– Ha tålamod. Spelet håller på i nästan ett års tid. En eller två dåliga omgångar är inte katastrof.

Då det är lätt att gräva ner sig efter en dålig omgång, menar Insulander att du i stället ska sitta lugnt i båten, ha is i magen och inte impulsköpa spelare med dina poäng som betalning. Det är sällan värt att bekosta spelarbyten med poäng, då du måste vara säker på att spelaren du tar in tjänar minst fyra poäng för att affären ska vara värd det. 

Eftersom att säsongen är lång och pågår mellan augusti och maj så finns det ingen anledning att panikändra truppen efter någon eller några sämre omgångar. 

Fantasy Premier League 23/24: Här är spelarna du MÅSTE ha i ditt lag

"Ta del av mycket information"

En av de allra viktigaste sakerna att inte glömma bort när du bygger ditt lag och gör dina byten är att alltid hålla dig uppdaterad på Premier League-nyheter. Vilka spelare är skadade? Vilka är givna startspelare och vilka blir bänkade? 

Ett tips som Insulander ger är att hålla dig uppdaterad på sociala medier, då klubbar och spelare ofta kommunicerar den vägen.

– Ta del av mycket information på sociala medier, primärt Twitter, för att hänga med på de senaste nyheterna och rykten kring relevanta spelare.

Kort och gott: ha tålamod, fundera en extra gång innan du byter spelare mot poäng och håll dig uppdaterad så kanske dina chanser för en lyckad FPL-säsong ökar.

Här kan du läsa allt om Fantasy Premier League

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!