Så gör du en kladdkaka med dulche de leche
En riktigt kladdig kladdkaka med swirl av karamelliserad mjölk. Den här kladdkakan har allt som en kladdkaka behöver.
Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 centimeter och ger 6 till 8 bitar.
Ingredienser
100 gram smör
2 deciliter strösocker
2 ägg
1,5 deciliter vetemjöl
0,5 deciliter kakao
1 kryddmått salt
1/2 burk karamelliserad mjölk (cirka 397gram)
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda ihop alla ingredienser i en skål förutom den karamelliserade mjölken.
4. Häll upp kladdkaka-smeten i formen och klicka sedan ner karamelliserad mjölk.
5. Rör runt försiktigt några drag med en sked i formen så att du får ett snyggt "swirlmönster".
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kan serveras direkt men är som allra godast när den fått vila i kylskåpet över natten.