Sveriges OS kläder
Sveriges OS kläder - Foto: Christopher Hunt

Arbetet bakom Sveriges OS kläder

I år är det japanska modeföretag Uniqlo som står bakom Sveriges OS kläder. OS kollektionen togs fram i tätt samarbete med atleterna där bland annat svenska puckelpistlandslaget testat klädernas rörlighet och kroppsanpassning.


I år är det japanska modeföretag Uniqlo som står bakom Sveriges OS kläder. OS kollektionen togs fram i tätt samarbete med atleterna där bland annat svenska puckelpistlandslaget testat klädernas rörlighet och kroppsanpassning. Med feedback från atleterna kunde modeföretaget bland annat anpassa nacken för att undvika att snö och vind kom innanför kläderna. I denna artikel kommer vi gå in djupare på funktioner och arbetet med att ta fram OS kläderna. 

*denna artikel innehåller annonslänkar

Avancerade vinterkläder skapade för alla

Förutom att låta atleterna testa och ge feedback på vinterkläderna så testades kläderna både i laboratorium och genom fältstudier i extremt kallt klimat. Resultatet blev banbrytande vinterkläder. 

Så här säger bland annat Ludvig Fjällström som är en del av svenska OS laget:

“Skidkollektionen både ser bra ut och känns jättebra. Det var ett nöje att se min feedback vara med i slutprodukten, som exempelvis ärmfickor med dragkedja och ventiler i underarmarna som hjälper till att reglera kroppstemperaturen.”

*Ludvig Fjällström i OS kläderna

OS kläderna är inte enbart till för de svenska OS stjärnorna. Alla kommer ha möjlighet att använda vinterplaggen. 

Detta blev resultatet 

OS kollektionen består av flera spännande vinterplagg, nedan kan du bekanta dig med några av dem. 

Vadderad jacka + shorts

Denna unisex-produkt är vadderade för att kunna användas i kyla men är gjord i stretchmaterial för både rörlighet och bekvämlighet. Passar perfekt för sportaktiviteter och har även fickor med dragkedjor på båda sidorna. 

Här hittar du shortsen

Här hittar du jackan

Vinterbyxa med tre lager

Denna vinterbyxa för kvinnor har tagit fram av Sveriges främsta atleter och passar perfekt att använda till vintersportaktiviteter. Håller borta snö, regn och vind och det finns inbyggd ventilation för att hålla en bra kroppstemperatur. 

Här hittar du vinterbyxan

Vinterjacka med tre lager

Denna vinterjacka för kvinnor är skapad för att både användas vid vintersportaktiviteter samt i vardagen. Jackan är både bekväm att använda samt håller borta regn, snö och vind. Finns flertalet fickor där du kan förvara värdesaker och annat, samt ventilation för att hjälpa dig hålla en bra kroppstemperatur. Är även framtagen med ett hållbarhetsperspektiv. 

Här hittar du vinterjackan

Här kan du handla svenska OS kollektionen

Hela OS kollektionen hittar du antingen på nätet HÄR eller så kan du besöka Uniqlos butiker i Stockholm eller Göteborg. 

Stockholm: Butik vid Kungsträdgården samt Mall of Scandinavia. 

Göteborg: Fredsgatan 12.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!