Ge dig själv fin lyster och ännu mer markerad drag med contouring.
Ge dig själv fin lyster och ännu mer markerad drag med contouring.

Test: Bästa contouringpaletterna just nu

Contouring är hetare än någonsin, så det är inte konstigt att det finns så många på marknaden. Här är de som passar dig.


Det finns mängder av paletter i sminkhyllorna, men vilken är egentligen bäst? Vi har testat.

TESTVINNARE: NYX Highlight & Contour Pro Palette



Tillverkare: NYX
Pris: 199 kronor
Antal nyanser: 8
Betyg: 5/5

Paletten från NYX har åtta nyanser – fyra för att skugga och fyra highlighters. Skuggan lägger sig fint och lätt under kindbenet, och det krävs inte mycket jobb för att få till det snyggt. Highlightern har fin lyster och syns på en gång. Var bara noga med att sudda ut de skarpa kanterna! Kittet passar dig som har lite erfarenhet av contouring.
Här hittar du NYX Highlight & Contour Pro Palette till bästa pris.

FÖR DEN ERFARANA: Revolution Ultra Contour Palette

Tillverkare: Revolution
Pris: 115 kronor
Antal nyanser: 8
Betyg: 4/5

Även countoring-kitet från Revolution består av totalt åtta färger – fyra mörka och fyra ljusa. Den har mycket pigment i sig så det gäller att vara lätt på handen för att undvika skarpa kanter. Även den ljusaste highlightern har mycket pigment och går inte att missa när den ligger på plats.

Den här paletten rekommenderar vi för dig som är mycket van vid contouring. Det kan bli tufft att använda för en nybörjare.

Här hittar du Revolution Ultra Contour Palette

FÖR NYBÖRJAREN: Glominerals Contour Kit


Tillverkare: Glominerals
Pris: 599 kronor
Antal nyanser: 4
Betyg: 4/5

En relativt liten palett – med två färger för att skugga och två för att highlighta. Som namnet avslöjar är det mineralsmink, vilket innebär att det är snällare mot huden och att du kan ha det i solen utan att riskera att bli fläckig. Det är mindre pigment i den här paletten, vilket gör att man får jobba lite mer för att få fram färgen, till skillnad från de andra två.

Den här paletten är perfekt som en första gångs-palett då det inte blir så skarpa linjer. I locket ser man också en guide på hur man contourar.

Hitta bästa pris på Glominerals Contour Kit

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du testat contouring?
Tack för din röst!