Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

7 fickknivar för dig som alltid vill vara redo – oavsett prisklass

- 12/12/2016, 00:00 -

Vill du vara den där som alltid har en fickkniv eller ett multitool redo när det verkligen behövs? Då borde du kolla den här listan!

MacGyver är kanske världens coolaste person, men han hade inte varit någonting alls utan sin fickkniv. I hans fall var det en Victorinox, men det finns andra minst lika bra tillverkare på marknaden.

Här är de bästa fickknivarna pengar kan köpa, oavsett om du vill lägga 1 800 kronor eller 300 kronor på att bli välutrustad och alltid redo. Håll till godo!

Den svindyra klassen

1. Leatherman Signal

Om du är beredd att lägga närmare två tusen på en fickkniv är det absolut den här du ska satsa på: Leatherman Signal. Leatherman är en av världens största tillverkare av fickknivar och multiverktyg och med en Signal i fickan är du garanterat alltid redo för både uppsättning av tavlor och civilisationens undergång.

Största fördel: Den har i princip allt, inklusive en hammare

Största nackdel: Priset

Mer info om Leatherman Signal finns här.

Riktigt bra men ganska dyra

2. Leatherman Wave

Leatherman Wave kan vara det bästa multiverktyget som gjorts. Den är robust, har i princip alla verktyg man behöver och båda knivbladen kan fällas ut och tillbaka med bara en hand. Tyvärr är den lite för tung för att ha med sig i fickan varje dag. En intressant detalj är att världens mest händige man, Mythbustersprogramledaren Adam Savage, alltid bär med sig en Leatherman Wave. Det säger en hel del om hur högkvalitativ den är.

Största fördel: Kvalitet rakt igenom, och med allt man behöver

Största nackdel: Lite för tung

Leatherman Wave kan du hitta till bästa pris här

3. Leatherman Skeletool CX


Om du vill ha en stabil och snygg kniv är Leatherman Skeletool ett utmärkt val. Du får det nödvändigaste och får det i ett format du kan bära med dig utan att ens tänka på det. Tyvärr saknar den en del funktioner man kan behöva någon gång då och då (som en såg), men till vardags fungerar den utmärkt.

Största fördel: Lätt och snygg

Största nackdel: Saknar såg

Skaffa din egen Skeletool CX här, och få ett riktigt bra pris.

Mellanklassen

4. Victorinox Swiss Champ


Swiss Champ är Victorinoxs supermodell som har allt. Tyvärr blir den också ganska klumpig och tung, vilket gör den osmidig att bära runt på varje dag. Men vill man ha en riktigt bra och funktionell fickkniv att ha med sig när man är ute i skogen är Swiss Champ ett givet val, speciellt med tanke på priset.

Största fördel: Bra pris, och den har i princip allt

Största nackdel: Den är lite för stor.

Köp Victorinox supermodell här.


Billiga men riktigt bra

5. Victorinox Swiss Army Huntsman


Swiss Army Huntsman är en riktig klassiker som håller än i dag. Den ger dig precis vad du behöver, och du får det i ett format som är både lätt och smidigt. Swiss Army Huntsman sammanfattar sinnebilden av ordet "fickkniv" och borde vara ett självklart val för alla som vill ha en fickkniv som alltid fungerar. Det här var dessutom MacGyvers kniv of choice.

Största fördel: Perfekt storlek och i princip allt man behöver

Största nackdel: Den saknar stjärnskruvmejsel

Köp klassikern Huntsman från Victorinox här

6. Leatherman Micra


Micra är Leathermans modell för de som vill ha en väldigt liten och smidig fickkniv för en billig peng. Men att den är billig betyder inte att den inte är byggd med kvalitet. Man får leta väldigt, väldigt länge för att hitta en fickkniv till samma pris som håller samma kvalitet.

Största fördel: Liten, smidig och lätt och med en ordentlig sax

Största nackdel: Saknar stjärnskruvmejsel

Leatherman Micra köper du här till ett riktigt bra pris.

7. Victorinox Classic SD


Om du vill köpa något som du kan bära med dig jämt utan att ens tänka på det är Victorinox Classic SD ett utmärkt val. En stor fördel är att den är så billig att man har råd att behöva lämna ifrån sig den när man går igenom säkerhetskontrollen på en flygplats (alla som alltid bär med sig en kniv varje dag kommer förr eller glömma bort att man har den i fickan när man ska passera en säkerhetskontroll).

Största fördel: Den har det absolut viktigaste och märks knappt i fickan

Största nackdel: Den har inga nackdelar. Med det priset kan man inte begära mer.

Just nu kostar Victorinox Classic SD bara 185 kronor.

Andra saker som är trevligt att shoppa är underkläder och spektakulära sneakers.