- Foto: Simon Eriksson

Huaweis nya supertelefon - en skönhet med dubbla kameror

Teknikexperten Mathias Ehrlin gillar verkligen Huaweis senaste, och han har riktigt bra skäl.


Huaweis serie Honor går bra. Nu har de släppt Honor 8 som ska vara en mobil som har allt, men som inte kostar så väldigt mycket. Priset kommer till en början ligga på runt 4 500 kronor, och för det får man en telefon som har en utmärkt batteritid, en svårslagen design och även dubbla kameror.

Dubbla kameror har vi sett förr, bland annat i nya iPhone 7 plus. Det speciella med kamerorna i Honor 8 är att båda används samtidigt för att komplettera varandra och därigenom få ut en bättre bild.

Det fungerar så att den ena kameran bara kan ta bilder i svartvitt och den andra ha fokus på att fånga färgerna. Resultatet är att bilderna blir extra färgrika.

Hitta bästa priset på Huawei Honor 8 hos Prisjakt.

Simon Eriksson

Designen är något kineserna fattat att man måste lyckas med för att sälja en telefon. När det gäller Honor 8 har man inte kompromissat med något. Glas täcker både fram och baksidan och aluminium går runt kanterna. Glaset på baksidan är inte vilket glas som helst utan ett glas av 15 lager. Detta gör att ljuset som speglas från baksidan blir väldigt snyggt.

Simon Eriksson

Honor 8 är inte bara snygg utan väldigt skön att hålla i handen, tyvärr är den lite hal och är lätt att tappa. Att köpa ett skal är med andra ord en bra idé.

När vi pratar batteritid är Honor 8 med bland de absolut bästa mobilerna. För det första har de lyckats trimma upp batteritiden så att den klarar en eller till och med två dagar så länge du inte spelar pokémon.

Men vad händer när batteriet börjar bli dåligt? Här har kommer Honor 8 med två lösningar. Den ena är att telefonen laddas upp väldigt fort så att en kortare laddning spelar större roll. Den andra lösningen är ett batterisparläge som inaktiverar allt förutom telefon och SMS-funktionen. Detta kanske inte är så kul men har du bara några procent kvar är det riktigt smart!

Jämför priser på Honor 8 här.

Vill du läsa mer om Honor 8 så kan du göra det här på Mathias blogg.

Om du gillar ny teknik, så borde du kolla in vår guide till GoPro Hero.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha Honor 8?
Tack för din röst!