Test: Här är mobilerna med bäst batteritid

När vi väljer mobil idag vill vi gärna att den ska vara snygg, ha bra kamera och, kanske viktigast av allt, ha en bra batteritid.


Den här artikeln publicerades i december 2016. Här finns en ny artikel med alla mobiler som släppts sedan dess.

Trött på att telefonen alltid dör? Tech-experten Mathias Ehrlin har vadat igenom mobildjungeln och plockat ut de telefoner som har allra bäst batteritid. I testet har mobilerna haft lika ljusstark skärm och använts till huvudsakligen surf.

Och vinnaren är...

1. Samsung Galaxy S7 edge

Inte oväntat är det Samsung som toppar listan med en av årets bästa mobiler. S7 edge lyckades inte bara att vara nummer ett på listan utan har även en ganska god marginal.

Tester visar att batteriet klarar sig nästan 10 % bättre än 2:an iPhone 6S plus. S7 edge har även en grym kamera och är vattentät.

Köp vinnarmobilen här.

2. Apple iPhone 6S plus

Apples plusmodeller må va stora, och förutom att de kan lägga in en större skärm kan Apple då även lägga in ett mycket större batteri.


Med andra ord är iPhone 6S plus utmärkt om du vill slippa ladda mobilen på ett tag. Dessutom får du en i övrigt riktigt bra mobil som dessutom sjunkit lite i pris på senaste tiden.

Köp iPhone 6S plus här.

3. Apple iPhone 7 plus

När Apple presenterade iPhone 7 pluslovades bättre batteritid än hos föregångaren. Tester visar att de är ganska likvärdiga men att den äldre mobilen faktiskt är snäppet bättre.


Å andra sidan har 7:an en massa andra fördelar och även fast den kostar lite mera kan det kanske vara värt att välja den istället för 6S plus.

Köp Apples bästa telefon här.

4. Huawei P9 lite

Den här mobilen, Huawei P9 lite, är kanske en liten outsider. Den är ingen värstingmobil på någon sätt men Huawei valde att sätta i ett riktigt stort batteri i den och vips så hamnade den med på batteritopplistan.


Den går loss på under 3 000 kronor och kan trots priset skryta med saker som fingeravtryckssensor och lyxig design.

Hitta bästa priset på mobilen här.

5. Samsung Galaxy A5 2016

Det här är mobilen för dig som vill ha en snygg mobil som inte kostar skjortan, och som har en riktigt bra batteritid.


Galaxy A5 2016 har visserligen en del nackdelar som exempelvis ett lite snålt minne, men här finns det tusenlappar att spara.

Kolla in telefonen här.

6. Sony Xperia Z5 Compact

Ett företag som alltid skrutit om bra batteritider får sin första telefon på plats 6. Sony Experia Z5 Compact börjar bli gammal nu men är fortfarande en helt okej mobil som dessutom är vattentät.


Jag kan även avslöja att om Z5 Compact hade haft ett 7 % större batteri så hade den knipit andraplatsen.

Köp Sony-mobilen här.

7. Apple iPhone SE

IPhone SE är den enda mobilen på marknaden som fortfarande är ganska liten. Det är i princip en gammal iPhone med moderna saker under skalet.


En liten skärm är det många som uppskattar, så även batteriet. Så det är inte konstigt att den kvalat in på topplistan!

Hitta nätta iPhone-modellen här.

Vill du veta vilka mobiler som kom på plats 8 till 15? Läs det här, på Mathias blogg Nya Prylar.

Kommer ni ihåg när man sa att det inte behövdes armbandsur längre för att "det finns ju klocka på mobilen"? Tur att vi har blivit smartare än så nu! Här är sju riktiga lyxklockor att drömma om.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad är viktigast?