Att knata iväg till sin lokala kiosk för att köpa energidryck kan bli en ganska dyr historia. Då är det betydligt bättre att köpa billig energidryck online!
Att knata iväg till sin lokala kiosk för att köpa energidryck kan bli en ganska dyr historia. Då är det betydligt bättre att köpa billig energidryck online! - Foto: TT/Rockstar/Monster

Lista: Här är energidryckerna du kan köpa till bäst pris på nätet

Att knata iväg till sin lokala kiosk för att köpa energidryck kan bli en ganska dyr historia. Då är det betydligt bättre att köpa billig energidryck online!


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Gillar man energidryck kan det bli riktigt dyrt i längden, men istället för att betala 25-30 kronor för en burk i en fysisk butik, kan man komma undan billigare genom att köpa på nätet.

Det smartaste och absolut billigaste är så klart att köpa på dig minst en platta (24 burkar) åt gången, men även om du vill köpa burkarna en och en blir de många gånger lägre pris än i butik.

Här är energidryckerna som är billigast att köpa online:

Billig energidryck plats 5: Rockstar

"Dyrast" av de energidrycker vi har kollat på är Rockstar – 19 kronor per burk kostar den online. Och 249 kronor för en platta. Just nu är det Webbhallen som har det lägsta priset.

Rockstar finns att köpa i tre olika versioner – Original, Green Apple (vilken är en favorit!) och Xdurance.

Billig energidryck plats 4: Celsius

Celsius är rätt nya på marknaden, men uppskattas av många. Kanske för att de har många smaker att välja på, och för att de ordentligt med vitaminer och andra uppiggande grejer. Priset ligger på från 18 kronor för en enstaka burk. Om du istället köper ett helt flak kan du få dem så billigt som för 14 kronor styck. Så värt!

Celsius finns i många varianter, bland annat Citron/Lime, Vilda Bär och Apelsin. Här kan du se alla smaker och hitta Celsius energidryck billigt.

Billig energidryck plats 3: Red Bull

Red Bull behöver knappast någon presentation, och oavsett om du föredrar originalet eller någon av de två sockerfria kan du fynda dem påtagligt mycket billigare online än i butik. I 24-packen så kostar de nämligen bara 14.50 kronor burken.

Oavsett om du föredrar Red Bull Original eller Red Bull Sugar Free kan du spara mycket pengar på att köpa ett helt flak. Och helt ärligt – det kommer ju att gå åt. Hitta bästa priset på Red Bull här!

Billig energidryck plats 2: Monster

Vissa säger att Monster är den energidryck som funkar absolut bäst om man vill bli pigg och vaken på riktigt. Om det stämmer lämnar vi osagt, men klart är i alla fall att man kan spara ett par slantar att köpa dem i hel platta online istället för i butik – priset är då nämligen bara 11.60 kronor per burk!

Monster finns i massor av olika smaker och varianter: Energy, The Doctor, Ultra Sunrise, Assault och sockerfria Absolutely Zero är några. Du hittar alla smaker och riktigt låga priser här.

Billig energidryck plats 1: Power King

Är du prismedveten är Power King det absolut bästa du kan köpa. De är billiga, de funkar, och du slipper betala en massa extra för att det är ett fancy märke. Priset ligger på 9 kronor per burk  och 8 kronor när du köper ett flak, vilket är som hittat!

Power King billig energidryck finns som original och sockerfri. Ett flak går för 199 spänn och finns att köpa här.

Vad är energidryck?

Energidryck är läskedrycker berikade med uppiggande medel, såsom koffein, glukuronolakton, taurin och B-vitaminer. Energidryckerna marknadsförs att ge mer energi än vanlig läsk till den som dricker dem. Drycken är vanlig bland gamers och studenter som behöver hålla sig vakna och fokuserade under lång tid, men har på senare också blivit populärt bland idrottare – fast då berikade med aminosyran BCAA. 

Vad är det för åldersgräns på energidryck i Sverige?

I Sverige har det varit lag på åldergräns vid köp av energidryck sedan år 2009. Åldersgränsen är 15 år. 

Var kan man köpa energidryck?

Billig energidryck går att köpa i dagligvaruhandeln, det vill säga de flesta kiosker och matbutiker. Billigast energidryck hittar du dock online hos olika återförsäljare. Där får du dessutom ett större utbud av smaker.

Återförsäljare som Webbhallen, Gymgrossisten och Partykungen har ett grymt utbud av just billig energidryck.

Vad ska man tänka på när man handlar online?

Det som är viktigast att tänka på när man handlar online är att det är en välkänd återförsäljare du handlar från. Återförsäljare som WebbhallenGymgrossisten och Partykungen är exempel på kända butiker där du kan handla energidryck online.

Det kan också vara smart att kika på fraktkostnaden så att ditt köp av billig energidryck inte plötsligt blir superdyrt när frakten tillkommer. 

Vad kostar en Red Bull?

En vanlig burk Red Bull kostar olika mycket hos olika återförsäljare. Det är nämligen butikerna själva som sätter priserna och därför kan du spara en hel del på att hitta den butik som erbjuder billigaste priset. En Red Bull burk med energidryck kostar dock omkring 20 kronor hos de allra flesta butikerna. Köper du ett flak med Red Bull kan du dock spara upp till 6.50 kronor per burk. 

Vilken är bästa energidrycken för att bli pigg?

All energidryck är berikad med ämnen som gör dig piggare. De olika märkena på energidryck innehåller ofta omkring 50-55 milligram koffein per 100 milliliter dricka. Hur långvarig och stark effekten av energin från koffeinet (eller andra ämnen) är kan dock vara väldigt individuellt. Det är ju såklart en smaksak också. Testa dig fram för att se vilken energidryck som passar dig bäst. 

Energidryck flak: Hur mycket kan man spara?

Du kan spara stora summor på att köpa ett flak med energidryck istället för att köpa enskilda burkar. Även om det för stunden känns som att "ja jag kanske tjänar någon krona per burk eller så.." så kan de där kronorna göra stor skillnad. Särskilt om du dricker mycket energidryck. 

Förutom att du spara några kronor på ditt inköp så förvara du oftast flaket hemma eller på arbetsplatsen. Vilket innebär att du inte slänger burken när du är på språng. På så sätt får du också pengar tillbaka när du pantar alla burkar från din energidryck. Hur bra?

Var hittar man billigaste energidrycken från olika märken?

Hur mycket energidryck konsumerar du? Om du dricker väldigt mycket energidryck kan det vara smart att göra lite research och se var du kan hitta din favoritdryck allra billigast. Ofta hittar du energidryck från olika märken (såsom Monster, Red Bull, Nocco, Celsius, Clean, Rockstar, Reign, Heat, Power King eller Naia) billigast online. Återförsäljare som WebbhallenGymgrossisten och Partykungen har ett grymt utbud av just billig energidryck.


Läs även: Här kan du köpa ett helt flak med energidryck billigt

/
/
/
Dricker du mycket energidryck?
Tack för din röst!