Lördag 29 Jan
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

7 svindyra parfymer för honom – för dig som vill dofta rikt

Har du en massa pengar som du inte vet hur du ska spendera? Lyxa till det med en av parfymerna i den här listan!

Läs mer

Hur mycket är du beredd att spendera för att dofta riktigt förtrollande gott? Om din budget är stor listar vi här några av de mest exklusiva dofterna på marknaden. Längst ner på listan hittar du till och med världens allra dyraste parfym – för dig som verkligen vill slå på stort.

1. Xerjoff Casamorati Mefisto


Känner du för att dofta citrus, grapefrukt, lavendel och bärnsten? Då borde du slå till på parfymen Mefisto från märket med det svåra namnet Xerjoff. Den blir din till det facila priset av 3 003 kronor. En av de billigaste parfymerna i den här listan.

2. Acqua Di Parma Colonia Ambra


Här har vi en riktigt dyr parfym från Acqua Di Parma. Anledningen till den höga prislappen? Den mycket exklusiva ingrediensen ambra, som alltså är klumpen till höger i bild. Vad det består av? Äsch, bara lite rester från kaskelotvalens tarmar. Som kan kosta 100 000 kronor kilot. Kolla in parfymen här (vi får anta att den doftar jättegott)

3. Amouage Opus IX


Den här vackra parfymen är inspirerad av Verdis opera La Traviata. Det är en orientalisk doft med noter som jasmine, vetiver, läder och svartpeppar. Och sibetolja, som kommer från analkörtlarna hos det lilla kattdjuret på bilden. I sitt naturliga tillstånd luktar det riktigt illa, men när det bearbetas blir det väldoftande och passar bra i parfymer. Blir du sugen på att testa kan du klicka hem den exklusiva parfymen här.

4. Amouage Sunshine Man


Har du 3 140 kronor som ligger och skräpar? Då kan du spendera dem på den här soliga parfymen som även den kommer från lyxparfymhuset Amouage. Den ska dofta som en härlig och varm solstråle och innehåller noter av enbär, apelsinbrandy, vanilj och cederträ. Här kan du läsa mer om parfymen.

5. Creed Royal Mayfair


En parfym med ordet "royal" i namnet förstår man ju att den är lyxig. Den doftar bland annat av gin och lime – lite som en god drink alltså. Vill du också dofta kungligt kostar det dock, som du säkert kan gissa, en hel del.

6. Creed Aventus


Även denna doft kommer från Creed och den är inspirerad av kejsaren Napoleon. Och han var ju både kunglig, rik och mäktig. Om han doftade bergamott, svarta vinbär, mysk, björk och ananas är dock oklart, men det gör i alla fall den här parfymen. Du hittar den här för 3 267 kronor.

7. Världens dyraste parfym – Clive Christian No. 1


Känner du för att bära världens allra dyraste doft? Då är det här parfymen för dig. Det står till och med på flaskan, i händelse av att du vill ha den framme för att skryta. Den använder bara de finaste och mest sällsynta ingredienserna, och ja... priset är därefter.


Hittade du ingen parfym i din prisklass? Här hittar du bäst pris på populära parfymer för alla plånböcker.