Här är allt du behöver veta om iPhone X – och de nya prylarna

För tio år sedan kom iPhone. Idag lanseras den hypade iPhone X – och flera andra nya, coola prylar. Kolla in dem här.


Ett decennium sedan iPhone lanserades. Och nu kommer iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Spekulationerna har varit många, likaså de höga förväntningarna. 

Som alltid sker lanseringen på ett evenemang, denna gång på det nybyggda och sjukt snygga Steve Jobs Theatre.

iPhone 8

Publiken applåderar när de tillkännager iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Ett mer slittåligt material och starkare telefon rent teknikmässigt, som bland annat har bättre bluetooth och passar perfekt med de trådlösa Airpods som du hittar här.

Kolla in iPhone 8 här, som finns att förhandsboka från 7 995 kronor. Om du istället vill ha plusmodellen, som är lite större så kan du hitta den här från 9 095 kronor. De kommer att finnas i silver, svart och en ny typ av lyxig guldfärg.

På tal om trådlösa lösningar, så kommer trådlös laddning nu att finnas. Vem vill ha trassliga kablar liksom? Den lilla plattan som man lägger prylarna på heter AirPower och kommer att finnas i butik 2018.

Telefonerna i sig ser ut som den tidigare modellen iPhone 7. Hemknappen är kvar och inga större skillnader syns rent utseendemässigt. 

iPhone X

Plötsligt kommer det alla har väntat på. iPhone X, eller iPhone 10 som man kommer att uttala det. De går alltså från iPhone 7, till iPhone 8 och sedan iPhone X. Den kommer gå att förbeställas från 27:e oktober, och du kan göra det här.

Skärmen går ut till kanterna – och har något så fräsigt som Super Retina Display. En skärm som lovar en superupplevelse, precis som namnet tyder.

Den stora frågan är hur man nu väcker telefonen utan en fysisk hemknapp. Svaret är enkelt, du nuddar bara skärmen eller sveper uppåt med fingret. Och hur kommer man tala med Siri? Ja, genom att trycka på låsknappen eller säga "hej Siri".


Fingeravtrycket kommer inte längre att användas, som vid iPhone 7 till exempel – nu är det istället något så coolt som Face ID som kommer att låsa upp din telefon. Den kommer helt enkelt läsa av ditt ansikte med den nya, grymma framkameran som har mer finesser än vi ens kan hålla koll på.  

Prislappen kommer gå från 11 465 kronor, vilket faktiskt är billigare än vad som var förväntat. Du kan förbeställa den här.

Men om du fortfarande tycker det är ett lite för saftigt pris, så duger ju exempelvis en iPhone 7! Just nu finns den att fynda för knappt 6 000 spänn. Kolla in den här.

Apple Watch

De nya telefonerna var förmodligen det folk var mest taggade på, men evenemanget började faktiskt med en presentation av Apple Watch. Stolt berättar de att den smarta klockan är nummer ett i världen. 

Den nya klockan, Apple Watch Series 3, kommer bland annat kunna läsa av dina hjärtslag på ett helt nytt sätt och ha cellular-funktion, vilket innebär att du inte längre behöver ha med dig telefonen, om du av någon outgrundlig anledning skulle lämna telefonen hemma.

Apple Watch Series 3 kommer att kunna beställas redan den 15:e september. Det bästa med det är att den äldre versionen nu kommer att bli billigare, du kan kolla in priset här.

Men om du inte kan vänta tills dess release, och ändå nöjer dig med den grymma föregångaren Apple Watch Series 2 så vet vi vart du kan hitta den.

De kommer att sjunka i pris i och med den nya versionen. Redan nu finns det att klicka hem för 3 899 kronor.

En cool funktion med den nya klockan är det faktum att du nu kommer kunna använda Apples Airpods tillsammans med klockan. Ja, de sladdlösa som ser ut lite som korta eltandborstar.

Hörlurarna lanserades för ett bra tag sedan, och om du vill haffa dig ett par kan du hitta dem billigast här, från 1 690 kronor.

Förresten! Med ny mobiltelefon och allt kan det vara dags att kolla din abonnemang. Missa inte hur du kan spara 2 000 spänn om året med rätt mobilabonnemang här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.