Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Smink som håller hela dagen – använd din beautyblender på rätt sätt!

- 28/10/2019, 14:51 -

Vi älskar smink och beautyblender har blivit ett vanligt verktyg att använda i sminkrutinen. Men varför lyckas inte du få samma perfekta resultat som de influencers du följer? Du hittar svaren här!

Vi älskar smink och beautyblender har blivit ett vanligt verktyg att använda i sminkrutinen. Använder du den på rätt sätt?

Inom skönhet har man de senaste åren pratat mycket om beautyblenders. Men vad är det egentligen? Och använder du din på rätt sätt? Vi undersöker och listar de 5 vanligaste misstagen.

Vad är en beautyblender?

Jo en beautyblender är ett sminkverktyg i form av en svamp. Du har säkert sett den i många konstiga former och roliga färger. Vi djupdyker!

Beautyblender i stark rosa färg, Beautyblender – 199 kronor här.

Beautyblender är en makeup-svamp som du använder för att applicera ditt smink med. Det kan vara både foundation och concealer. Svampen skapades av Rea Ann Silva, en av Hollywoods främsta makeup-artister. Hon ville demokratisera professionell makeup och ta fram ett verktyg som kunde eliminera både synliga linjer och streck i ansiktet. Beautyblendern gör det lätt för vem som helst att lägga en professionell bas och felfri makeup. Glöm smutsiga fingrar i ansiktet, äckliga borstar och vassa trekantiga svampar.
5 vanliga misstag

Beautyblender har blivit ett hypat verktyg inom smink och skönhet, men varför lyckas inte du få samma resultat som de influencers du följer? Eller som den där kompisen som råkar vara makeup-artist? Här listar vi 5 vanliga misstag som kommer att ändra din relation till din beautyblender!

1. Du blöter inte din beautyblender 

Ett vanligt misstag är att inte blöta din beautyblender innan du använder den. Det bidrar till att sminket blir slätare på huden och att svampen inte suger upp produkten. Du får alltså ett bättre resultat och sparar dessutom på din dyra foundation (så den räcker längre). Blöt svampen ordentligt och krama sedan ut allt vatten.

2. Du drar den längs huden i ansiktet 

Många drar svampen längs huden, vilket ger ett ojämnt och i bland "randigt" resultat. För att få en proffsig och jämn bas av ditt smink ska du dutta svampen över hela ansiktet och alltså inte dra den.

3. Du tvättar inte din beautyblender

Det är viktigt att du tvättar din beautyblender. Gärna efter varje gång du använt den. Det finns produkter som är till för att rengöra din beautyblender. Blendercleanser resngöringsmedel, Beautyblender – 189 kronor här.

Du använder din beautyblender regelbundet och måste därför rengöra den regelbundet. Hygien är viktigt för att hålla huden i ansiktet fräsch och frisk. Du vill dessutom undvika att olja och smuts stannar kvar på din svamp (och sedan hamnar i ansiktet). 

Rengör din beuatyblender med Blendercleanser. Ett lugnande rengöringsskum som snabbt rengör alla dina makeup-verktyg. När du tar hand om din beautyblender håller den längre. När du också sätter hygienen i fokus kan du dessutom spara in pengar på hudvård och smink (ja, till viss del i alla fall).

4. Du använder inte hela svampen 

Svampens form har tagits fram för att du ska använda den på olika områden i ansiktet. Använd den breda delen till att applicera foundation på större områden i ansiktet och använd den smala delen till mer svåråtkomliga områden, så som ögon och näsa. Då får bäst resultat när det kommer till sminket!

5. Du förvarar den fel 

Hygien är en återkommande miss när det kommer till sminkverktyg. Efter att du använt din beautyblender stoppar du antagligen ner den i sminkväskan igen. Ett vanligt misstag som gör att din beautyblender aldrig får torka ordentligt. Låt den ligga framme på en ren handduk efter att du använt den. Då torkar den bättre och håller längre!


Läs även: Bäst i test: Foundation som håller hela dagen