Vad är en bra antirynkkräm? Här hittar du svaret

I Sverige konsumerar vi antirynkkrämer för drygt en halv miljard om året. Men frågan är hur mycket de hjälper och om de dyrare är bättre än de billiga.


I Sverige konsumerar vi antirynkkrämer för drygt en halv miljard om året. Men frågan är hur mycket de hjälper och om de dyrare är bättre än de billiga.

Artikeln innehåller reklamlänkar

Vilka antirynkkrämer fungerar?

Intressant är att de flesta testinstitut som testar antirynkkrämer kommer till slutsatsen att de dyra krämerna som lovar mycket oftast inte är bättre än en enkel och billig återfuktande kräm. 

Man kan få 20 krämer av en enkel återfuktande kräm jämfört med de dyraste varumärkena.

Att reducera rynkor handlar om att återfukta huden. Med återfuktning kan en del mindre rynkor fyllas ut.

En hög solskyddsfaktor (minst solskyddsfaktor 30 men helst solskyddsfaktor 50) när man vistas i solen är det mest vetenskapligt vedertagna sättet att undvika åldersrynkor.

Efter solning är det bra för huden med en återfuktande kräm.

I Sverige har vi en kosmetikaförordning som stadgar hur kosmetikaföretag får marknadsföra sig. I Kosmetikaförordningen står det att säljbudskap skall vara “tydliga och begripliga för den slutgiltiga användaren”. 

Det är dock mycket svårt för Läkemedelsverket och Konsumentverket att undersöka alla påståenden, vilket innebär att konsumenten bör ta de flesta budskap om antirynkgörande krämer med en nypa salt. 

De statliga verken har dock i en del fall lyckats bevisa att budskap om specifika antirynkkrämers förträfflighet  inte stämmer vilket lett till att flera stora och dyra varumärken fått betala miljonbelopp i straffviten.

Allt handlar om att återfukta huden. Nedan kan du läsa mer om bra antirynkkrämer.


Bra antirynkkräm: After sun


ACO after sun gel cream  är en vårdande och svalkande after sun gel cream som inte kladdar. ACO Sun After Sun Gel Cream är en vårdande och svalkande after sun gel cream som du hittar HÄR.

Bra antirynkkräm att använda när du sover

Nuxe Créme prodigieuse Boost Night recovery oil balm är en skön nattkräm för ansiktet som innehåller antioxidantrika komplex av bland annat jasmin som vårdar din hud när du sover. 

Ansiktskrämen har naturliga aktiva ingredienser från jasmin, calendula och olja från makadamianöt. Du hittar krämen HÄR.


Bra antirynkkräm för torr hud


Cerave Moistursing Cream återfuktar torr och mycket torr hud utan att täppa till porerna. Krämen kan användas både till ansiktet och kroppen. 

Cerave Moisturising Cream innehåller tre essentiella ceramider och hyaluronsyra och du hittar den HÄR.

Bra antirynkkräm + solskydd

PIZ Buin Moisturising Sun Lotion med solskyddsfaktor 30 känns len och återfuktar huden samtidigt som den ger ett bra solskydd. PIZ BuinMoisturising Sun Lotion innehåller UVA/UVB-filter som effektivt skyddar mot solstrålning. Solkrämen är svett och vattenresistent och du hittar den HÄR.

Bra antirynkkräm för hela kroppen

Neutrogena Norwegian Formula Deep Moisture Hypoallergenetic är en återfuktande kroppslotion som kan användas över hela kroppen. Krämen absorberas omedelbart och återfuktar huden i upp till 10 celllager. Krämen är gjord för känslig och torr hud och är parfym- och kladdfri. Krämen skall du använda både morgon och kväll och du hittar den HÄR.

Artikelbild är från Canva.


/
/
Hud
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.