Vill du få håret att växa, både långt och snabbt? Prova dessa 3 grymma tips som handlar om hur du hjälper håret både inifrån och utifrån!
Vill du få håret att växa, både långt och snabbt? Prova dessa 3 grymma tips som handlar om hur du hjälper håret både inifrån och utifrån!

Så får du längre hår – 3 grymma tips som faktiskt funkar

Vill du få håret att växa, både långt och snabbt? Prova dessa 3 grymma tips redan i dag. De hjälper håret, både inifrån och utifrån. att bli starkare och få mer glans!


Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Vi har djupdykt i några av de största faktorerna till att håret inte växer så som du vill. Testa någon av dessa tips så får du snabbt långt svallande hår á la Rapunzel. 

Tips 1: Linfröolja

Linfröolja är en naturlig olja som innehåller omega 3. Den stärker håret och främjar tillväxt. Underbart för dig som sparar ut till längre hår! Men det är faktiskt inte allt som denna fantastiska olja gör. Den tillför även massa fukt och glans till håret så att det ser friskare ut.

Kallpressad linfröolja från Biofood i flytande form – endast 26 kronor här.

Linfröolja från Holistic i form av 180 kapslar – endast 175 kronor här.

Om du sparar till längre hår går det även att konsumera linfröolja i form av att äta kapslar. Trevligt om du är en sån som inte gillar kladd! Linfrön innehåller mängder av olika essentiella oljor, som tillför näringsämnen till både kroppen och håret. Bland annat innehåller den stora mängder vitamin B och vitamin E, som stimulerar regeneration. Linfröolja kan även förebygga frissigt hår och brännskador. En riktig superprodukt för dig som vill ha längre hår med andra ord!

Tips 2: Ta hand om dig själv

Foto: Shutterstock.com

Du kan påverka hårets möjligheter att växa och bli längre genom att ta hand om dig själv. Fundera lite över din inre hälsa för att utesluta medicinska hinder till att håret inte växer. Kanske behöver du ändra dåliga vanor? Kosten, sömn och stress påverkar hur håret växer. 

Du behöver få i dig näring från alla delar av kostcirkeln och du behöver äta regelbundet för att kroppen och håret ska må bra. Kanske behöver du addera extra vitaminer och mineraler som du inte får i dig naturligt? Om du stressar för mycket påverkar det nivån av kortisol i kroppen. För höga halter av kortisol kan leda till hårförtunning (särskilt hos kvinnor eftersom hormonet blockerar östrogen) och till att du tappar hår!

Alpha Plus Kvinna är ett bra kostillskott om du vill säkerställa att du får i dig alla viktiga och nödvändiga vitaminer varje dag. Du hittar den här för endast 142 kronor.

SugarBearHair Hair Vitamins är kostillskott som ser ut som söta gummibjörnar - och de smakar även därefter. Perfekt alternativ för dig som tycker att kostillskott är äckligt! Detta kostillskott ska ge dig friskt, starkt och hälsosamt hår. Du hittar dem här.

Dessa kostillskott från Great Earth är speciellt framtagna för att få håret att växa. Beautiful Hair kostillskott innehåller en massa näringsrika ämnen som biotin, cystein, hirs, aloe vera samt åkerfräken. Du hittar dem här - just nu nedsatta med 20 procent rabatt.

Hårkontroll är förmodligen det mest populära kostillskottet för hår och naglar som finns på den svenska marknaden. Det innehåller biotin, pantontensyra, L-cystin, zink, Bambu och hirs - allt för att du ska kunna uppnå det perfekta hårsvallet och vackraste naglarna. Du hittar Hårkontroll här - kostar just nu endast 245 kronor.

Tips 3: Minska värme, styling och kemiska behandlingar

Foto: Shutterstock.com

Undvik antal färgningar och blekningar som du utsätter ditt hår för. Vrid ned värmen på dina stylingverktyg om du inte kan utesluta dem, på hel- eller halvtid. Bli noggrannare med att använda värmeskydd varje gång du använder fön, locktång eller plattång. På så sätt minskar du på de yttre påfrestningarna som bidrar till att håret inte växer till den längd du vill.

Ida Warg Heat Protection Spray är ett prisvärt och budgetvänligt värmeskydd. Du hittar det här för endast 99 kronor.

Kérastase Resistance Ciment Thermique är en riktig räddare i nöden när det kommer till frissigt, sönderblekt och skadat hår. Den skyddar mot värme och går dessutom att använda i torrt hår. Du hittar den här - just nu nedsatt med 53 procent.

Om du vill använda värmeverktyg på ett skonsamt sätt rekommenderar vi denna från Dyson. Den förhindrar nämligen att temperaturen kommer upp till de där extrema värmenivåerna som vissa billigare värmeverktyg har. Dessutom är det en riktig multiuse-produkt för du kan använda den till så många olika sätt. Du hittar Dyson Supersonic HD07 här.

Du kan även testa den populära balsammetoden för att få glansigare och längre hår. Då utesluter du schampoo helt (ja du läste rätt, håret vänjer sig) och tvättar på så vis inte bort hårets naturliga skydd. Du kan även testa att sova med uppsatt hår, var noggrann med att använda rätt typ av tofs så att du inte skadar håret i stället!


Läs även: Torrt och frissigt hår – därför ska du använda hårolja

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!