KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Så får du längre hår – 3 grymma tips som faktiskt funkar

- 06/11/2019, 15:57 -

Vill du få håret att växa, både långt och snabbt? Prova dessa 3 grymma tips redan i dag. De hjälper håret, både inifrån och utifrån. att bli starkare och få mer glans!

Vill du få håret att växa, både långt och snabbt? Prova dessa 3 grymma tips som handlar om hur du hjälper håret både inifrån och utifrån!

Vi har djupdykt i några av de största faktorerna till att håret inte växer så som du vill. Testa någon av dessa tips så får du snabbt långt svallande hår á la Rapunzel. 

Tips 1: Linfröolja

Linfröolja är en naturlig olja som innehåller omega 3. Den stärker håret och främjar tillväxt. Underbart för dig som sparar ut till längre hår! Men det är faktiskt inte allt som denna fantastiska olja gör. Den tillför även massa fukt och glans till håret så att det ser friskare ut.


Linfröolja från Holistic i flytande form – endast 64 kronor här.

Linfröolja från Holistic i form av 180 kapslar – endast 188 kronor här.

Om du sparar till längre hår går det även att konsumera linfröolja i form av att äta kapslar. Trevligt om du är en sån som inte gillar kladd! Linfrön innehåller mängder av olika essentiella oljor, som tillför näringsämnen till både kroppen och håret. Bland annat innehåller den stora mängder vitamin B och vitamin E, som stimulerar regeneration. Linfröolja kan även förebygga frissigt hår och brännskador. En riktig superprodukt för dig som vill ha längre hår med andra ord!

Tips 2: Ta hand om dig själv

Foto: Shutterstock.com

Du kan påverka hårets möjligheter att växa och bli längre genom att ta hand om dig själv. Fundera lite över din inre hälsa för att utesluta medicinska hinder till att håret inte växer. Kanske behöver du ändra dåliga vanor? Kosten, sömn och stress påverkar hur håret växer. 

Du behöver få i dig näring från alla delar av kostcirkeln och du behöver äta regelbundet för att kroppen och håret ska må bra. Kanske behöver du addera extra vitaminer och mineraler som du inte får i dig naturligt? Om du stressar för mycket påverkar det nivån av kortisol i kroppen. För höga halter av kortisol kan leda till hårförtunning (särskilt hos kvinnor eftersom hormonet blockerar östrogen) och till att du tappar hår!

Tips 3: Minska värme, styling och kemiska behandlingar

Foto: Shutterstock.com

Undvik antal färgningar och blekningar som du utsätter ditt hår för. Vrid ned värmen på dina stylingverktyg om du inte kan utesluta dem, på hel- eller halvtid. Bli noggrannare med att använda värmeskydd varje gång du använder fön, locktång eller plattång. På så sätt minskar du på de yttre påfrestningarna som bidrar till att håret inte växer till den längd du vill.

Du kan även testa den populära balsammetoden för att få glansigare och längre hår. Då utesluter du schampoo helt (ja du läste rätt, håret vänjer sig) och tvättar på så vis inte bort hårets naturliga skydd. Du kan även testa att sova med uppsatt hår, var noggrann med att använda rätt typ av tofs så att du inte skadar håret i stället!


Annons

Svart BH Norma / Trosa Kitty / Röd BH Norma / Trosa Lily / T-shirt BH Clara / Trosa Cecilia


Läs även: Torrt och frissigt hår – därför ska du använda hårolja