Läs mer om varför du borde investera i en hårolja!
Läs mer om varför du borde investera i en hårolja!

Torrt och frissigt hår – därför ska du använda hårolja

Hårolja har blivit väldigt populärt de senaste åren. Vi förstår varför med tanke på de fantastiska resultaten de har på torrt och frissigt hår. Läs mer om varför du borde investera i en hårolja!


Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Ditt hår utsätts varje dag för ett stort antal, både inre och yttre, faktorer som försvagar och torkar ut det. Speciellt nu när vintern kommer och det är kallt ute. Dessa faktorer orsakar i många fall skada på håret, och ännu värre synlig skada i from av torrt och frissigt hår. Lugn, vi har lösningen!

Vad är hårolja?

Håret behöver näring för att skydda mot de yttre påfrestningarna och för att bygga upp håret inifrån, så att det får mer glans. En hårolja är ett grymt sätt att tillföra denna näring till håret på. Hårolja är ett samlingsnamn på produkter som innehåller vårdande oljor. Några vanliga exempel på sådan är arganolja, avokadoolja, druvkärnolja eller moringaolja. 

Läs även: Hårolja för alla hårtyper – bäst i test

Vilken hårolja?

Lanza Keratin Healing Oil Hair Treatment

Denna hårolja innehåller proteinet keratin som reparerar och stärker ditt hår. Keratin är ett svavelhaltigt ämne som utgöt grunden för ditt hår och dina naglar. Ämnet är också ett vanligt tillskott i hårvårdsprodukter för hårförlängning. Naturliga byggstenar helt enkelt!



Hårvårdsvarumärket Lanza, som säljs hos många frisörer, har tagit fram en hel serie med produkter som innehåller just keratin. Lanza Healing Oil Hair Treatment är en hårolja i denna serie. Den är vårdande, passar alla hårtyper och kan användas dagligen. Keratinet stärker och bygger upp håret inifrån medan det växtbaserade komplexet Phyto IV Complex vårdar håret. Här kan du shoppa vår favorit!

Komplexet består av acaifrukter, kaffebönor, babassupalm och blomman crambe abyssinica. Kombinationen av dessa tillför fukt och ger ett lätt skydd utan att håret känns fett. Det innehåller även de essentiella fettsyrorna omega 3 och omega 6 som gör att håret ser friskare ut och reparerar det på djupet. Healing Oil Hair Treatment från Lanza innehåller dessutom värmeskydd upp till 260°C. Resultatet blir ett friskt och glänsande hår utan friss som är skyddat mot både värme och UV-strålar. Hur bra? Vi fullkomligt älskar den här produkten!

Läs även: Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

Olaplex Bonding Oil No. 7

Den här håroljan från Olaplex är unik i sitt slag eftersom den är extremt koncentrerad, fjäderlätt och reparerande. Det bästa av allt är datt du kan använda olja som ett värmeskydd och skyddar upp mot 230 grader! Du hittar den här.

Wella Professionals SP Wella Luxeoil

Den här håroljan från Wella är en kultfavorit av en anledning. Wella Luxeoil känns lyxig trots det låga priset och den doftar underbart. Du hittar den här.

Moroccanoil Original Oil Treatment

Det här är en riktig dunderkur för håret! Eftersom denna olja är lite rikare i konsistensen passar den bäst för personer med mycket torrt hår eller den som har lite tjockare hårsvall. Klicka hem den här.

Davines Oil

Den här oljan är multifunktionell och fungerar utmärkt för alla sorters hårtyper. Denna olja gör håret silkeslent och tillför en hälsosam glans. Du hittar den här.

The Ordinary Hydrators and Oils 100% Organic Cold Pressed Moroccan Argan Oil

Den här arganoljan från The Ordinary är en riktig budgetfavorit! Du kan använda den till ansiktet, hårtopparna, torra nagelband och kroppen - hur bra?! Spana in oljan här.

Läs även: Årets bästa hårserum – bäst i test

Varför hårolja?

Håroljan har en hög koncentration. Det räcker med ett par droppar om dagen för att håret ska få i sig den djupverkande näring det behöver. Det är ungefär som ett serum för håret. Du kan till exempel applicera ett par droppar i fuktigt hår före styling på morgonen, vilket ger minskad frissghet, kortare torktid, bättre utredbarhet och ökad glans. 

Oljan kan också appliceras i topparna, där håret ofta blir torrt och lätt går av (?!). Håret upplevs genast mjukare och glansigare. Men det tar inte stopp där! Håroljan är ju en sådan superprodukt som du kan använda på massor av olika sätt. Du kan använda den i blött hår, torrt hår, i topparna eller till och med som inpackning när du känner att håret är väldigt torrt. Addera bara ett par droppar i din vanliga hårinpackning. Perfekt att göra en gång i veckan under vintern!

Läs även: 

Så får du längre hår – 3 grymma tips som faktiskt funkar!

Kokosolja i håret – så får du bäst effekt

Årets bästa hårboste – bäst i test för alla hårtyper

Bäst i test: Årets bästa silverschampon

Årets bästa hårmousse – för volym och textur

Hårfön – bäst i test

Värmeskydd – bäst i test

Torrschampo för alla hårtyper – bäst i test

Locktång för alla håryper – bäst i test

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.