Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Torrt och frissigt hår – därför ska du använda hårolja

Läs mer om varför du borde investera i en hårolja!
Läs mer om varför du borde investera i en hårolja!.

Hårolja har blivit väldigt populärt de senaste åren. Vi förstår varför med tanke på de fantastiska resultaten de har på torrt och frissigt hår. Läs mer om varför du borde investera i en hårolja!


Läs mer

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Ditt hår utsätts varje dag för ett stort antal, både inre och yttre, faktorer som försvagar och torkar ut det. Speciellt nu när vintern kommer och det är kallt ute. Dessa faktorer orsakar i många fall skada på håret, och ännu värre synlig skada i from av torrt och frissigt hår. Lugn, vi har lösningen!

Vad är hårolja?

Håret behöver näring för att skydda mot de yttre påfrestningarna och för att bygga upp håret inifrån, så att det får mer glans. En hårolja är ett grymt sätt att tillföra denna näring till håret på. Hårolja är ett samlingsnamn på produkter som innehåller vårdande oljor. Några vanliga exempel på sådan är arganolja, avokadoolja, druvkärnolja eller moringaolja. 

Vilken hårolja?

Lanza Keratin Healing Oil Hair Treatment

Denna hårolja innehåller proteinet keratin som reparerar och stärker ditt hår. Keratin är ett svavelhaltigt ämne som utgöt grunden för ditt hår och dina naglar. Ämnet är också ett vanligt tillskott i hårvårdsprodukter för hårförlängning. Naturliga byggstenar helt enkelt!Hårvårdsvarumärket Lanza, som säljs hos många frisörer, har tagit fram en hel serie med produkter som innehåller just keratin. Lanza Healing Oil Hair Treatment är en hårolja i denna serie. Den är vårdande, passar alla hårtyper och kan användas dagligen. Keratinet stärker och bygger upp håret inifrån medan det växtbaserade komplexet Phyto IV Complex vårdar håret. Här kan du shoppa vår favorit!

Komplexet består av acaifrukter, kaffebönor, babassupalm och blomman crambe abyssinica. Kombinationen av dessa tillför fukt och ger ett lätt skydd utan att håret känns fett. Det innehåller även de essentiella fettsyrorna omega 3 och omega 6 som gör att håret ser friskare ut och reparerar det på djupet. Healing Oil Hair Treatment från Lanza innehåller dessutom värmeskydd upp till 260°C. Resultatet blir ett friskt och glänsande hår utan friss som är skyddat mot både värme och UV-strålar. Hur bra? Vi fullkomligt älskar den här produkten!

Olaplex Bonding Oil No. 7

Den här håroljan från Olaplex är unik i sitt slag eftersom den är extremt koncentrerad, fjäderlätt och reparerande. Det bästa av allt är datt du kan använda olja som ett värmeskydd och skyddar upp mot 230 grader! Du hittar den här.

Wella Professionals SP Wella Luxeoil

Den här håroljan från Wella är en kultfavorit av en anledning. Wella Luxeoil känns lyxig trots det låga priset och den doftar underbart. Du hittar den här.

Moroccanoil Original Oil Treatment

Det här är en riktig dunderkur för håret! Eftersom denna olja är lite rikare i konsistensen passar den bäst för personer med mycket torrt hår eller den som har lite tjockare hårsvall. Klicka hem den här.

Davines Oil

Den här oljan är multifunktionell och fungerar utmärkt för alla sorters hårtyper. Denna olja gör håret silkeslent och tillför en hälsosam glans. Du hittar den här.

The Ordinary Hydrators and Oils 100% Organic Cold Pressed Moroccan Argan Oil

Den här arganoljan från The Ordinary är en riktig budgetfavorit! Du kan använda den till ansiktet, hårtopparna, torra nagelband och kroppen - hur bra?! Spana in oljan här.

Varför hårolja?

Håroljan har en hög koncentration. Det räcker med ett par droppar om dagen för att håret ska få i sig den djupverkande näring det behöver. Det är ungefär som ett serum för håret. Du kan till exempel applicera ett par droppar i fuktigt hår före styling på morgonen, vilket ger minskad frissghet, kortare torktid, bättre utredbarhet och ökad glans. 

Oljan kan också appliceras i topparna, där håret ofta blir torrt och lätt går av (?!). Håret upplevs genast mjukare och glansigare. Men det tar inte stopp där! Håroljan är ju en sådan superprodukt som du kan använda på massor av olika sätt. Du kan använda den i blött hår, torrt hår, i topparna eller till och med som inpackning när du känner att håret är väldigt torrt. Addera bara ett par droppar i din vanliga hårinpackning. Perfekt att göra en gång i veckan under vintern!


Läs även: Så får du längre hår – 3 grymma tips som faktiskt funkar!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.