Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
507
reaktioner idag

Skolköket var för kallt – då beställde skolan pizza till alla 400 elever

Hur fixar man värmen bäst? Man köper pizza såklart!

Skolan köpte pizza till 400 elever.

Vilka pizzor det var förtäljer dock inte historien.

S:t Botvids gymnasium i Botkyrka blev det så kallt i både skolkök och matsal att kökspersonalen inte kunde laga mat.

Så man tog beslutet att beställa pizza till alla 400 elever. Pizzerian som fick beställningen fick jobba på natten berättar skolans rektor Malin Winbladh för Nyheter24.

Och eleverna var inte missnöjda direkt.

– De blev jätteglada, de trodde inte sina ögon när de såg att de fick pizza i skolan, säger Niklas som jobbar i skolans kök till Nyheter24.

Skolans personal ska ha agerat som riktiga hjältar och kört pizzorna för att fram dem i tid, skriver Lajkat som var först med att skriva om detta pizzaevent.

Bildkälla: S:t Botvids gymnasium

Tack vare pizzorna gick det att vistas i matsalen enligt Niklas.

– Pizzorna fixade lite värme.

Ja, vad kan man säga? S:t Botvids gymnasium är en förebild för andra skolor!

Bildkälla

Hade du blivit glad om skolan fixat pizza?

Mer:

Det här är Sveriges överlägset mest populära pizza 2015

Nyheter24 granskar skolmaten

Nu inleder Nyheter24 en omfattande granskning av skolmaten i Sverige. Ett ständigt aktuellt ämne som engagerar och berör oss alla på ett eller annat sätt. Hur är maten på din skola? Vi vill ta del av precis allt som du upplever är bra, dåligt, spännande eller engagerande när det kommer till dina upplevelser av skolmaten i Sverige.

Skicka in dina berättelser, bilder och filmklipp till oss nu via formuläret här nedan, maila till oss på Facebook eller tips@nyheter24.se och använd hashtaggen #skolmatskollen i sociala medier.