Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vi åt lunch med eleverna i Bromma: "Maten är så lyxig"

- 10/05/2016, 17:55 -

Nyheter24 besökte Beckombergaskolan i Bromma utanför Stockholm för att provsmaka skolmaten och ta reda på om den verkligen lever upp till sitt goda rykte.

Skolmatskollen har gett sig ut på uppdrag för att provsmaka skolmaten i några olika svenska skolor, som ni läsare har tipsat oss om.

Först ut blev Beckombergaskolan i Bromma utanför Stockholm där kökschefen Carina Wågenheim berättade för Nyheter24 att framgångsreceptet för skolan är att laga mat som eleverna verkligen äter.

– Maten här är så lyxig! utropar en av eleverna förtjust under vårt besök.

På menyn för dagen står potatisbullar med lingonsylt, elevernas absoluta favoriträtt. Nyheter24:s Teodor Stig-Matz är glatt förväntansfull inför provsmakningen.

Potatisbullarna visade sig vara oväntat goda, enligt Nyheter24:s Amanda Leander, som minns sin egen barndoms potatisbullar med avsmak. Nästan på samma nivå som den mardrömslika köttfärstårtan som Skolmatskollen tidigare har skrivit om.

Det som däremot verkligen gick hem under besöket i Beckombergaskolans matsal var dagens laxsoppa. Den var så god att den plockade hem toppbetyget 5/5 av Amanda, som var den enda i sällskapet som tog chansen att smaka av alla maträtter.

Det gäller ju att passa på.

Bildkälla

Har du också riktigt god mat i skolan? Nyheter24 vill ta del av precis allt som du upplever är bra, dåligt, spännande eller engagerande när det kommer till dina upplevelser av skolmaten i Sverige.

Skicka in dina berättelser, bilder och filmklipp till oss nu via formuläret här nedan, maila till oss på Facebook eller tips@nyheter24.se och använd hashtaggen #Skolmatskollen i sociala medier.

Tipsa gärna dina vänner om att göra detsamma.Genom att skicka in det ifyllda formuläret till oss, så godkänner du att Nyheter24 får använda materialet i kommande artiklar.

Alla elever har rätt till en bra lunch – nu lanserar vi #Skolmatskollen

Så lyckas ett av Sveriges bästa skolkök med maten

Därför kallar göteborgarna skolmatsalen för bamba

Så gör du den goda fisksåsen från skolan hemma

Brottslingarnas mat är dyrare än elevernas skollunch