Lördag 26 Nov
Stockholm

Elever om bilderna på läsarnas skolmat: "Är det där en spya?"

. Foto: Jenny Carlsson Nyheter24

Vi visade läsarnas mumsigaste och mest oaptitliga skolmatsbilder för elever på tre väldigt olika skolor. Reaktionerna var helt klart överraskande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skolmatskollens lunchpatrull har besökt tre skolor runt om i Stockholmsområdet den senaste veckan, för att ta reda på hur skolmaten är i just deras kök.

Först ut var Beckombergaskolan i Bromma, där vi bjöds på potatisbullar med lingonsylt och en makalöst god laxsoppa som överraskande nog serverades som en sidorätt.

Eleverna i klass 6B visade också upp sin musikvideo till den egna låten Ta lagom, en remake på Samir & Viktors populära låt Groupie

Tanken med musikvideon är att få skolans elever att minska på matsvinnet, något som faktiskt har gett riktigt bra resultat.

Sen besökte vi gymnasieeleverna på väl ansedda Campus Manilla ute på Djurgården, där maten var i klass med en riktigt bra restaurang.


Samtidigt berättade personalen om att de har en del problem med matsvinn, vilket kan bero på att eleverna tar för stora portioner av den goda maten och inte orkar äta upp allt.

Sist ut var Grönkullaskolan i förorten Rissne i Sundbyberg, där vi åt lunch med elever i klass 9B. Skolan har drabbats av både misstänkt mordbrand och stölder tidigare, men har verkligen rest sig ur askan både bildligt och bokstavligt talat.

Vi avrundade våra besök i de olika skolorna med att visa upp bilder med exempel på maten från er läsares skolor runt om i landet, som vi tidigare har samlat i det här bildspelet.

Reaktionerna på bilderna blev faktiskt lite överraskande de olika skolorna emellan, vilket du kan se i klippet längst upp i artikeln.

Bildkälla

Har du riktigt god mat i skolan, eller är den knappt ätbar? Nyheter24 vill ta del av precis allt som du upplever är bra, dåligt, spännande eller engagerande när det kommer till dina upplevelser av skolmaten i Sverige.

Skicka in dina berättelser, bilder och filmklipp till oss nu via formuläret här nedan, maila till oss på Facebook eller tips@nyheter24.se och använd hashtaggen #Skolmatskollen i sociala medier.

Tipsa gärna dina vänner om att göra detsamma.

Genom att skicka in det ifyllda formuläret till oss, så godkänner du att Nyheter24 får använda materialet i kommande artiklar.

Alla elever har rätt till en bra lunch – nu lanserar vi #Skolmatskollen

Så lyckas ett av Sveriges bästa skolkök med maten

Därför kallar göteborgarna skolmatsalen för bamba

Så gör du den goda fisksåsen från skolan hemma

Brottslingarnas mat är dyrare än elevernas skollunch

Skulle du kunna äta skolmat som såg ut som en spya?
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.