Utanförskap - Nyheter, artiklar, reportage och video

15 Sep, 05:32
De utländska direktinvesteringarna i Sverige satte nytt rekord i fjol, enligt ny rapport från Business Sweden. Den svaga kronan kan bara förklara en del av jättelyftet, enligt Lena Sellgren, organisationens chefsekonom.
11 Sep, 07:46
80 miljoner kronor avsätts kommande år till kommunernas arbete mot gängkriminalitet, uppger regeringen. Men enligt Socialdemokraterna är satsningen en stor nedskärning.
7 Sep, 10:14
Regeringen avskaffar statsbidraget till organisationer bildade på etnisk grund. Det påverkar bland andra Ukrainska alliansen i Sverige och Finlandssvenskarnas riksförbund.
1 Sep, 05:38
Bilden av utlandsveteranen är ofta att det är en person i utanförskap. Men svenska utlandsveteraner klarar sig bra på arbetsmarknaden, visar en ny doktorsavhandling vid Umeå universitet.
15 Aug, 06:02
Albumaktuella Jackie Mere lever för att skriva musik. Bokstavligt talat. Hennes låtar är ofta självbiografiska skildringar av en kaosig tillvaro – men kaoset kommer inte längre alltid av sig själv. Jag försöker hitta nya saker att skriva om, så just nu försöker jag att leva lite, säger hon.
23 Jul, 09:38
Regeringen vill införa ett bidragstak för att få fler vuxna i arbete. Men professor Åke Bergmark anser att det skulle slå mot barnfamiljer och sakna effekt. Det är sannolikt helt verkningslöst, säger han.
14 Jul, 05:30
Fyrverkeriförbud, massiv polisbevakning och ett inställt presidenttal. När fransmännen i dag firar nationaldag är det i ett land som än en gång skakats av våldsamma upplopp. Var eller när den gnista som kan tända en ny eld dyker upp är omöjligt att veta, säger Wojtek Kalinowski, chef för tankesmedjan Veblen Institute for Economic Reforms i Paris.
1 Jul, 17:50
SD:s Linda Lindberg är tvärtemot statsministern tveksam till att gå fram med ett förslag om familjeplanering. Jag kan inte se varför vi skulle göra det, säger hon.
28 Jun, 11:12
Samhället måste tänka nytt i åtgärderna mot unga kriminella. Sverige behöver en “armé av vuxna” som sätter gränser – och familjeplanering, säger statsminister Ulf Kristersson (M) i sitt Almedalstal.
23 Jun, 07:02
1985 pajade han Ullevi. När Bruce Springsteen återvänder till den klassiska konsertarenan för nya spelningar är intresset enormt. Jag är så otroligt taggad, säger journalisten och komikern Ina Lundström som ska gå på alla tre konserter.
6 Jun, 15:26
Sverige har urholkat det svenska medborgarskapet, enligt statsminister Ulf Kristersson (M). Även kriminella har lätt kunnat bli svenska medborgare, säger Kristersson i ett tal på nationaldagen.
5 Jun, 16:46
Hur har det varit att följa Zlatan Ibrahimovic? Vad gör honom unik? Och: vad händer för honom nu? Här ger fyra journalister sin bild av fotbollsstjärnan. Gör du dig till ett litet lamm så käkar han upp dig, säger SVT:s Jennifer Wegerup.
1 Jun, 08:38
"Snabba cash"-skådespelaren Alexander Abdallah återvänder till Jens Lapidus värld. Han får en av huvudrollerna i Viaplay-satsningen "Paradis City" som börjar spelas in i sommar.
31 Maj, 16:44
L-ledaren Johan Pehrson vill göra upp med "skärmflummet". I sitt tal på Järvaveckan i Stockholm betonade han vikten av att unga klarar skolan för att inte hamna i utanförskap och kriminalitet.
22 Maj, 06:02
Nyinspelningen av "Den lilla sjöjungfrun" bombarderades med kärlek – och en del hat – långt innan någon hade sett filmen. Nu är det upp till bevis för huvudrollsinnehavaren Halle Bailey, som har valt att fokusera på kärleken.

Visar sökträffar 1 - 10
Hittade 506 artiklar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.