Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Samsung

Nu kan du uppleva din favoritserie på nytt – genom hypnos på nätet

- 19/12/2017, 15:07 -

Utmärkt för dig som gillar binge-watching eller blivit utsatt för spoilers.

Fler än var fjärde person i befolkningen lägger i snitt 6-10 timmar i veckan på att titta på TV-serier. Var tionde tittar 11-15 timmar i veckan, enligt en undersökning genomförd av GFK Norm*.

Med de siffrorna är det inte konstigt att ens favoritserier eller filmer fort tar slut. Och om man inte hunnit se klart serien finns det alltid någon i ens bekantskapskrets som är väldigt snabb på att spoila den för en.

Kanske har du önskat att du skulle kunna glömma bort spoilers, eller se om din favoritserie som om det vore för första gången? Nu finns möjligheten här – genom självhypnos.

Samsung lanserar möjligheten att glömma bort sin favoritserie

Tillsammans med hypnotisören Fredrik Praesto, har Samsung tagit fram det digitala verktyget Unspoil Me. Med Unspoil Me* kan användaren glömma bort hela, eller delar av, de TV-serier och filmer man själv väljer. 

– Under självhypnos kan vi ta kontrollen över omedvetna processer. Detta kan vara väldigt effektivt för att skapa mentala förändringar hos en person, som det medvetna logiska sinnet inte kan uppnå. Hypnos har genom historien använts för att glömma saker, ofta i terapeutiskt syfte. Med Unspoil me kan vi använda detta för att skapa nya upplevelser i stället, säger Fredrik Praesto, hypnotisör och mental tränare.

Praesto har skapat en 18 minuter lång digital ljudupplevelse, skräddarsydd för ändamålet, där användaren blir guidad genom självhypnos. Det är ingen garanti att det funkar för just dig, då alla reagerar olika på hypnos. Men visst är det väl värt ett försök? 

Unspoil me! (18-årsgräns)

Strunta i laptopen – se på TV med bättre kvalité 

Om man ändå ska ägna timmar åt att titta på sina favoritserier, kan man lika gärna se till att göra det ordentligt. Samsungs nya QLED TV-modeller har en fantastisk bildkvalitet med kraftfull HDR-kapacitet. HDR är en videoteknologi som låter detaljerna framträda – även i väldigt ljusa och mörka partier på skärmen. 

Annan tv till vänster – QLED TV till höger
Annan tv till vänster – QLED TV till höger

QLED har fantastisk ljusstyrka som kan ge dig bra bild, oavsett om du tittar natt eller dag. Dessutom hittar du Live TV, underhållnings-appar och mängder med streamingtjänster, lättillgängligt i Smart Hub-menyn. Perfekt när man ska binge-watcha en serie alltså.

Här kan du få veta mer om Samsungs QLED TV

*Undersökningen är genomförd av GFK Norm på uppdrag av Samsung under november 2017. Undersökningen har 2 725 respondenter och är statistiskt säkerställd.

*Du måste vara över 18 år för att testa på självhypnosen.